foto: EPA/Scanpix
AfD Parīzes Dievmātes katedrāles ugunsgrēku saista ar uzbrukumiem kristiešiem
Ugunsdzēsēji aplūko uguns nodarīto postījumu Parīzes Dievmātes katedrāles iekštelpās.
Pasaulē
2019. gada 16. aprīlis, 14:30

AfD Parīzes Dievmātes katedrāles ugunsgrēku saista ar uzbrukumiem kristiešiem

Jauns.lv / LETA

Eiroskeptiskās partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) Bundestāga frakcijas vadītāja Alise Vīdela mēģinājusi ugunsgrēku Parīzes Dievmātes katedrālē saistīt ar Eiropā pieaugošo "neiecietību" pret kristiešiem.

Vīdela tviterī pirmdien notikušo ugunsgrēku saistījusi ar iepriekš Francijā notikušajiem uzbrukumiem kristiešiem.

"Svētās nedēļas laikā deg Dievmātes katedrāle. Marts: deg otra lielākā baznīca Sensulpisā. Februāris: 47 uzbrukumi Francijā," raksta politiķe.

Ugunsgrēks Parīzes Dievmātes katedrālē

Pirmdienas pēcpusdienā izcēlies ugunsgrēks slavenajā Parīzes Dievmātes katedrālē, liesmām apņemot tās jumtu un ugunsgrēka rezultātā sabrukusi katedrāles torņa smaile. Uguns ...

gallery icon

"Pret kristiešiem Eiropā vērstās neiecietības un diskriminācijas observatorija norāda uz vērā ņemamu pieaugumu," piebildusi Vīdele, kas pievienojusi arī saiti uz kādā vācu katoļu žurnālā publicēto rakstu "Visā Francijā apgānītas katoļu baznīcas".

Tiesa gan, šāds raksts cita starpā lasāms arī vienā no pagājušā mēneša numuriem respektablajā žurnālā "Newsweek".

foto: EPA/Scanpix
Ugunsdzēsēji aplūko uguns nodarīto postījumu Parīzes Dievmātes katedrāles iekštelpās.

Tikmēr Francijas varasiestādes ugunsgrēku Parīzes Dievmātes katedrālē izmeklē kā nejaušu aizdegšanos un citas versijas nav izvirzījušas.

Dievnamā notika intensīvi restaurācijas darbi, un ugunsdzēsēji uzskata, ka tie varētu būt saistīti ar ugunsnelaimes izcelšanos.

Nelielajā ugunsgrēkā, kas 17.martā izcēlās katoļu baznīcā Parīzes Sensulpisas apkaimē, neviens necieta, un tas nodarīja tikai nelielus postījumus.

Šī ugunsgrēka cēloņi joprojām tiek izmeklēti.

Pret kristiešiem Eiropā vērstās neiecietības un diskriminācijas observatorija ir nevalstiskā organizācija, kas bāzēta Austrijā.

Aģentūra AFP vēsta, ka tai pagaidām nav izdevies saistīties ar šo organizāciju, taču norāda, ka tās uzturētajās tīmekļa vietnēs neesot izteiktas aizdomas, ka ugunsgrēks Parīzes Dievmātes katedrālē būtu tīšs pret kristiešiem vērsts akts.