foto: Ekrānuzņēmums
Francijas musulmaņu organizācija sūdzēs tiesā interneta gigantus par Jaunzēlandes slaktiņa video
Kadrs no Brentona Taranta tiešsaistes video.
Pasaulē
2019. gada 25. marts, 16:50

Francijas musulmaņu organizācija sūdzēs tiesā interneta gigantus par Jaunzēlandes slaktiņa video

Jauns.lv / LETA

Francijas Musulmaņu ticības padome (CFCM) sūdzēs tiesā interneta gigantus "Facebook" un "YouTube", jo viņi atļāva pārraidīt video, kuros terorists iemūžināja slaktiņu mošejās Jaunzēlandē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Apšaudē Jaunzēlandes mošejā daudzi nogalinātie

Kraistčērčas pilsētā, Jaunzēlandē, piektdien apšaudēs divās mošejās lūgšanu laikā nogalināti 49 cilvēki.

gallery icon
45

Austrālijas pilsonis, labējais ekstrēmists Brentons Tarants 15.martā sarīkoja apšaudes divās mošejās Jaunzēlandē, nogalinot 50 cilvēkus. Uzbrukumu viņš filmēja un pārraidīja sociālajā tīklā "Facebook".

foto: Ekrānuzņēmums
Kadrs no Brentona Taranta tiešsaistes video.

CFCM paziņoja, ka sūdzēs tiesā "Facebook" un "YouTube" Francijas birojus, jo tie publiskojuši "vēstījumu ar vardarbīgu, terorismu veicinošu saturu" vai saturu, kas aizskar cilvēka cieņu un ir pieejams bērniem.

Francijā šādos gadījumos var tikt piespriests līdz trim gadiem ilgs cietumsods un 75 000 eiro liela sodanauda.

"Facebook" apgalvoja, ka terorakta tiešraide tika ātri nobloķēta, taču video, kas ilga 17 minūtes, strauji izplatījās tālāk vietnē "YouTube" un tviterī. Interneta platformām nācās grūti izdzēst šos video.

Jaunzēlandes mošeju masu slepkava stājas tiesas priekšā

Austrālijas pilsonis Brentons Tarants, kurš tiek apsūdzēts slepkavībās par apšaudēm Jaunzēlandes pilsētas Kraistčērčas mošejās, sestdien Kraistčērčā stājās tiesas priekšā, kas ...

gallery icon
12

CFCM, kas pārstāv vairākus miljonus musulmaņu Francijā, apgalvoja, ka pēc apšaudes video tiešraides sākuma "Facebook" bija nepieciešamas 29 minūtes, lai nobloķētu šo video.

Lielās interneta platformas solījušas cīnīties pret vardarbīgu video un cita veida nepiemērota satura izplatīšanos, bet kritiķi uzskata, ka progress nav pietiekams.

Interneta platformas ir sadarbojušās, lai izstrādātu tehnoloģijas, kas filtrē bērnu pornogrāfiju, bet cīņā ar vardarbīga satura izplatīšanos šādas sadarbības nav.

ASV Pārstāvju palātas Iekšzemes drošības komiteja pagājušajā nedēļā aicināja kompāniju "Facebook", "YouTube", "Microsoft" un "Twitter" vadītājus paskaidrot, kā video ar uzbrukumu mošejām Jaunzēlandē varēja tik ātri izplatīties.

Komiteja uzsvēra, ka ir "kritiski svarīgi" filtrēt šādus vardarbīgus video.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās