foto: REUTERS/SCANPIX
Indīga alkohola lietošanas rezultātā Indijā miruši 99 cilvēki
Indija.
Pasaulē
2019. gada 11. februāris, 11:49

Indīga alkohola lietošanas rezultātā Indijā miruši 99 cilvēki

LETA

Indijas ziemeļos vismaz 99 cilvēki miruši un vairāki desmiti hospitalizēti pēc indīga alkohola lietošanas, pirmdien pavēstīja amatpersonas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Varasiestādes reģionā tagad izvērsušas kampaņu pret nelegālajiem alkohola ražotājiem.

Ziņas par lielo nāves gadījumu skaitu Utarpradēšas un Utarakhandas štatos parādījušās pēdējo trīs dienu laikā, un policijai ir aizdomas, ka šajā reģionā kandžai ticis jaukts klāt metanols.

foto: REUTERS/SCANPIX
Indija.

Lēti, vietējā ražojuma alkoholiskie dzērieni ir izplatīti Indijas laukos, un kandžas tecinātāji dažkārt dzērieniem mēdz pievienot metanolu - ārkārtīgi indīgu alkoholu, kas dažkārt tiek izmantots kā antifrīzs -, lai dzērienus padarītu stiprākus.

Lietojot metanolu lielos daudzumos, tas var izraisīt aklumu, sabojāt aknas, izraisīt nāvi.

Vienā Utarpradēšas rajonā pēc indīga alkohola lietošanas no dzīves aizgājuši 59 cilvēki, sacīja policijas pārstāvis sakariem ar presi Šailendra Kumars Šarma.

Kaimiņu rajonā nomiruši deviņi cilvēki, turklāt aizturēti 66 kandžas tecinātāji, bet viņu ražojumu paraugi nosūtīti pārbaužu veikšanai uz laboratoriju.

Kaimiņštatā Utarakhandā nomiris 31 cilvēks, un šajā pavalstī aizturēti divi cilvēki aizdomās par grādīgo dzērienu piegādāšanu.

Utarpradēšā pēc pēdējās traģēdijas kopumā aizturēti aptuveni 3000 cilvēki, kas ir saistīti ar nelegālo tirdzniecību, vēsta vietējie mediji. Indijā , saindējoties ar alkoholu, katru gadu dzīvību zaudē vairāki simti mazturīgo pilsoņu, pārsvarā lēta alkohola lietošanas rezultātā.

No pieciem miljardiem litru alkoholisko dzērienu, kas ik gadu tiek lietoti Indijā, aptuveni 40% ražoti nelegāli, liecina nozares ekspertu aplēses.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas