foto: REUTERS/SCANPIX
Venecuēlas militārais atašejs ASV pāriet opozīcijas pusē
Pulkvedis Hosē Luiss Silva.
Pasaulē
2019. gada 27. janvāris, 10:20

Venecuēlas militārais atašejs ASV pāriet opozīcijas pusē

Jauns.lv / LETA

Venecuēlas militārais atašejs ASV paziņojis par pāriešanu opozīcijas pusē.

Pulkvedis Hosē Luiss Silva sestdien sacīja telekanālam CNN, ka atbalsta opozīcijas kontrolētās Nacionālās asamblejas spīkeru Huanu Gvaido, kurš sevi pasludinājis par valsts prezidenta pienākumu izpildītāju un pieprasa Nikolasam Maduro atstāt prezidenta amatu.

foto: REUTERS/SCANPIX
Pulkvedis Hosē Luiss Silva.

"Es atbalstu prezidenta pienākumu izpildītāja Huana Gvado ceļa karti," teica Silva. Viņš norādīja, ka šī ceļa karte paredz "izpildvaras uzurpēšanas pārtraukšanu, (..) pārejas uz jaunu valdību sākumu un brīvas un demokrātiskas vēlēšanas visiem venecuēliešiem, kuri vēlas piedalīties".

Venecuēlas Aizsardzības ministrija savā tvitera kontā publicējusi ekrānšāviņu ar kadru no Silvas intervijas, bet tam pāri - uzrakstu "nodevējs".

Iedzīvotāji Venecuēlā pieprasa prezidenta Nikolasa Maduro atkāpšanos

Desmitiem tūkstoši venecuēliešu trešdien izgājuši ielās, lai pieprasītu prezidenta Nikolasa Maduro atkāpšanos un varas nodošanu opozīcijas kontrolētajam parlamentam. Kā ziņots ...

gallery icon
23

Nacionālā asambleja sestdien izstrādāja likumprojektu, kas paredz amnestiju militārpersonām, kas pārtrauks atbalstīt Maduro.

foto: AFP/Scanpix
Nacionālās asamblejas spīkers Huans Gvaido.

Balsojums par šo likumprojektu varētu notikt jau otrdien.

Venecuēlas bruņotie spēki līdz šim noraidījuši Gvaido aicinājumus  pāriet viņa pusē.

Jau ziņots, ka 23. janvārī Gvaido šonedēļ pasludināja sevi par Venecuēlas  prezidenta pienākumu izpildītāju.

ASV un vairāk nekā desmit Latīņamerikas valstis, kā arī Albānija jau apliecinājušas atbalstu Gvaido kā pagaidu prezidentam. Citas valstis, arī Krievija, Irāna, Turcija, Kuba, Bolīvija un Nikaragva, atbalsta Maduro. Vācija, Francija, Spānija un Lielbritānija sestdien paziņoja, ka atzīs Gvaido par pagaidu prezidentu, ja astoņu dienu laikā netiks izsludinātas jaunas vēlēšanas.