foto: AP/Scanpix
ASV: tiks izskatīti "visi varianti", ja Maduro Venecuēlā pielietos spēku
Venecuēlas opozīcijas kontrolētā parlamenta priekšsēdētājs Huans Gvaido trešdien pasludināja sevi par prezidenta pienākumu izpildītāju.
Pasaulē
2019. gada 23. janvāris, 22:02

ASV: tiks izskatīti "visi varianti", ja Maduro Venecuēlā pielietos spēku

Jauns.lv / LETA

ASV trešdien brīdināja, ka tiks apsvērti "visi varianti", ja Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro konfrontācijā ar opozīciju liks lietā spēku.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ja Maduro un viņa drauģeļi izvēlēsies atbildēt ar vardarbību, ja viņi izvēlēsies darīt ļaunu kādam no Nacionālās sapulces locekļiem, ASV apsvērs visus variantus attiecībā uz speramajiem soļiem," augsta ranga administrācijas amatpersona sacīja žurnālistiem.

Iedzīvotāji Venecuēlā pieprasa prezidenta Nikolasa Maduro atkāpšanos

Desmitiem tūkstoši venecuēliešu trešdien izgājuši ielās, lai pieprasītu prezidenta Nikolasa Maduro atkāpšanos un varas nodošanu opozīcijas kontrolētajam parlamentam. Kā ziņots ...

gallery icon
23

Amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, tiešā veidā nenoraidīja iespēju, ka militāra iejaukšanās vienā vai citā veidā ir izslēgta.

Tomēr viņš koncentrējās uz iedarbīgiem ekonomiskiem soļiem pret Maduro un viņa svītu.

"Izteikšos skaidri, ka mums ir virkne variantu. Mēs katru no šiem variantiem izvērtēsim nopietni," sacīja amatpersona.

Izsakoties par ekonomiskajām sankcijām pret Maduro vadību, amatpersona norādīja, ka "vēl pastāv ļoti iedarbīgas sviras un vēl pastāv ļoti liels spēks".

ASV spiediens viņiem skaidri apliecinās, "ka viņiem nav tuvākās nākotnes, ka viņiem nav tūlītēju iztikas līdzekļu, un tāpēc vienā veidā vai citā viņu dienas ir skaitītas", viņš piebilda.

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo aicināja Venecuēlas armiju un drošības spēkus "atbalstīt demokrātiju un aizsargāt Venecuēlas pilsoņus".

"Savienotās Valstis arī ir gatavas Venecuēlas tautai sniegt humāno atbalstu, kad apstākļi to ļaus," piebilda Pompeo.

Venecuēlas opozīcijas kontrolētā parlamenta priekšsēdētājs Huans Gvaido trešdien pasludināja sevi par prezidenta pienākumu izpildītāju.

Ar savu paziņojumu 35 gadus vecais Gvaido nāca klajā brīdī, kad, sekojot viņa aicinājumam, Venecuēlas pilsētu ielās izgāja simtiem tūkstošiem cilvēku, kas pieprasa Maduro atkāpšanos.

Haoss Venecuēlā

gallery icon
83

ASV prezidents Donalds Tramps jau paziņojis, ka oficiāli atzīst Gvaido par Venecuēlas valsts galvas pienākumu izpildītāju.

Par Gvaido atzīšanu paziņojis arī Amerikas Valstu Organizācijas (OAS) ģenerālsekretārs Luiss Almagro.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Arī Brazīlija paudusi atbalstu Gvaido. "Brazīlija atzīst Huanu Gvaido par Venecuēlas pagaidu prezidentu", tviterī paziņoja Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru.

Gvaido par Venecuēlas prezidentu jau atzinušas Peru, Kanāda un Kolumbija.

Spoku pilsētas supermārketi - Venecuēlā izpirkts VISS. Cilvēkiem veikalos vairs nav ko ņemt

Pārtikas trūkums un nabadzība Venecuēlas galvaspilsētā robežojas ar dziļu izmisumu. Ja mēneša sākumā venecuēlieši vēl steidza iegādāt izdzīvošanai nepieciešamās preces ...

gallery icon
15