foto: Ekrānuzņēmums
Divu kuģu ugunsgrēkā netālu no Kerčas šauruma gājuši bojā 14 jūrnieki
Liesmu pārņemtais kuģis Kerčas šaurumā.
Pasaulē
2019. gada 21. janvāris, 20:22

Divu kuģu ugunsgrēkā netālu no Kerčas šauruma gājuši bojā 14 jūrnieki

Jauns.lv

Ugunsgrēkā, kas Melnajā jūrā netālu no Kerčas šauruma izcēlies uz diviem kuģiem, gājuši bojā 14 cilvēki, vēsta ziņu aģentūra TASS.

Krievijas Federācijas Transporta ministrija ziņo par deviņiem mirušajiem. Avots ziņu aģentūrai "Interfakss" vēsta, ka izdevies izglābt 14 cilvēkus, bet vēl 7 jūrnieku liktenis nav zināms.

foto: Ekrānuzņēmums
Liesmu pārņemtais kuģis Kerčas šaurumā.

Ugunsgrēks Kerčas šaurumā uz kuģiem "Kandy" un "Maestro" izcēlies 21. janvāra vakarā 15 jūras jūdžu attālumā no Krimas Takila zemesraga. Abi kuģi pārvietojas zem Tanzānijas karogiem, un uz tiem atradušies Turcijas un Indijas pilsoņi.

Viens no kuģiem ir gāzes tankeris. Kravas pārkraušanas laikā notika sprādziens, kas pārauga ugunsgrēkā un izplatījās arī uz otro kuģi.

Pēc Krievijas Federācijas Transporta ministrijas datiem uz kuģiem bijusi 31 persona. Uz viena kuģa atradušies 17 cilvēki, bet otra - 14.

"Ir 11 līķi," sacīja Krievijas Federālās Jūras un un upju transporta aģentūras preses sekretārs Aleksejs Kravčenko. "Vēl trīs cilvēki pazuda zem ūdens glābēju acu priekšā."

Viņi, domājams, ir miruši, atzina Kravčenko.

Izdzīvojuši 12 cilvēki, bet "neviens nezina, kur ir pārējie pieci cilvēki," viņš norādīja.

"Meklēšanas un glābšanas operācija turpinās," sacīja amatpersona.

"Mēs no garāmbraucošajiem kuģiem saņēmām informāciju, ka uz viena no diviem kuģiem, kas atradās līdzās, acīmredzot, notikusi degvielas pārkraušana un izraisījies uzliesmojums. No sākuma bijis pamanāms ugunsgrēks uz viena kuģa, tad tas pārsviedies uz otru," federālā dienesta amatpersonas teikto citē ziņu aģentūra "Interfax".

"Atbilstoši provizoriskajai informācijai, cilvēki lēca pāri bortam", sacīja aģentūras sarunbiedrs.