foto: scanpix
Francijā par 2015. gada Parīzes uzbrukumiem tiesās 14 cilvēkus
Pasaulē
2019. gada 18. janvāris, 14:19

Francijā par 2015. gada Parīzes uzbrukumiem tiesās 14 cilvēkus

LETA

Francijas terorisma lietu tiesneši ieteikuši saistībā ar 2015.gada janvārī Parīzē un tās apkārtnē notikušajiem džihādistu uzbrukumiem tiesāt 14 cilvēkus, pavēstīja avots tieslietu struktūrās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Slaktiņā satīras žurnāla "Charlie Hebdo" Parīzes birojā, kā arī tam sekojušajos uzbrukumos policistei Monūžas rajonā un ebreju veikalam kopumā tika nogalināti 17 cilvēki. Ar šiem teroraktiem Francijā aizsākās džihādistu uzbrukumu vilnis.

Aizdomās par atbalsta sniegšanu šajos uzbrukumos apcietinājumā atrodas 11 cilvēki, vēl trīs aizdomās turētie izsludināti meklēšanā.

Atbilstoši Francijas likumiem aizdomās turētie var pārsūdzēt lēmumu par viņu lietas nodošanu tiesai.

Avoti tieslietu struktūrās apliecināja, ka turpinās šo uzbrukumu izmeklēšana, cita starpā arī Jemenā, kur 2011.gadā uzturējās viens no apšaudi "Charlie Hebdo" redakcijā sarīkojušajiem teroristiem.

Atbildību par uzbrukumu "Charlie Hebdo" redakcijā uzņēmās grupējums ""Al Qaeda" Arābijas pussalā".

Bruņotā islāma ekstrēmistu uzbrukumā "Charlie Hebdo" redakcijai 2015.gada 7.janvārī tika noslepkavoti 12 cilvēki.

Uzbrukumu sarīkoja brāļi Šerifs un Saids Kuaši, kas paziņoja par savu piederību grupējumam "Al Qaeda". Viņi tika nogalināti policijas operācijas gaitā.

Viņu līdzzinātājs Amedi Kulibali tā paša gada 9.janvārī Parīzes dienvidu nomalē nošāva policisti, bet pēc tam sagrāba ķīlniekus veikalā "Hyper-Cacher" un tur noslepkavoja vēl četrus cilvēkus.

Policija, atbrīvojot ķīlniekus, Kulibali nošāva.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās