foto: AFP/Scanpix
Korbins noraida aicinājumu atbalstīt "Breksita" vienošanos, pieprasa vēlēšanas
Brexit protestētājs.
Pasaulē
2019. gada 10. janvāris, 19:44

Korbins noraida aicinājumu atbalstīt "Breksita" vienošanos, pieprasa vēlēšanas

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijas opozīcijas Leiboristu partijas līderis Džeremijs Korbins ceturtdien noradīja premjerministres Terēzas Mejas aicinājumus atbalstīt viņas "Breksita" vienošanos apmaiņā pret solījumiem strādnieku tiesību un vides standartu jomā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Korbins mudināja Meju "ļaut, lai tauta izlemj" parlamenta vēlēšanās, ja, kā tas sagaidāms, likumdevēji otrdien viņas vienošanos noraidīs.

Bažījoties par zaudējumu, valdība esot apsvērusi iespēju atbalstīt vienošanās papildinājumus ar strādnieku tiesībām un vides standartiem, kas atbilstu pašreizējām Eiropas Savienības (ES) normām. Papildinājumus iesnieguši vairāki proeiropeiskie leiboristu likumdevēji.

2018. gads. Londonā 100 000 demonstrantu iziet ielās, pieprasot vēl vienu referendumu par "Brexit"

gallery icon
27

Papildinājumi liecina, ka "parlaments vienojas", lai atbalstītu Mejas vienošanos, sacīja uzņēmējdarbības ministrs Gregs Klārks.

Tomēr sagaidāms, ka parlamentā, kurā ir kopumā 650 deputāti, to atbalstīs vien daži no 257 leiboristiem.

Leiboristu ēnu kabineta izglītības ministre Andžela Reinere tviterī apsūdzēja Meju "ciniskos, savtīgos mēģinājumos glābt sevi", cenšoties iegūt leiboristu labvēlību.

"Nav tādas "Breksita" formas, kas nekaitētu darbavietām, un jaunākā paaudze mums nepiedos, ja leiboristi to atbalstīs," tviterī brīdināja proeiropeiskais leiboristu deputāts Čuka Amūna, kurš aktīvi iestājas par vēl viena "Breksita" referenduma sarīkošanu.

Korbins sacīja, ka papildinājumus par strādnieku tiesībām jau noraidījušas arodbiedrības, un tie "vienkārši nesniedz tās garantijas, kuras mēs vēlamies".

"Lai izkļūtu no Terēzas Mejas paviršās "Breksita" vienošanās radītās bezizejas, vispārējās vēlēšanas ir vispraktiskākā un demokrātiskākā izvēle," sacīja Korbins, kas pakļauts spiedienam no daudzu leiboristu puses, lai tiktu atbalstīts vēl viens referendums.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās