foto: Ekrānuzņēmums
Ilze Skromane noliedz versiju par māsas pašnāvību un vaino Indijas policiju bezdarbībā
Ilze Skromane (centrā) un Līgas Skromanes dzīvesbiedrs (pa kreisi) piedalās preses konferencē.
Pasaulē
2018. gada 23. aprīlis, 19:27

Ilze Skromane noliedz versiju par māsas pašnāvību un vaino Indijas policiju bezdarbībā

Jauns.lv

Līgas Skromanes māsa Ilze Skromane īpaši sasauktā preses konferencē, kas norisinājās Thiruvananthapuramas pilsētā, paziņoja, ka Keralas policija sākotnēji viņas sūdzību nav uztvērusi nopietni.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pagājušas jau divas dienas, kopš upes krastā Keralas štata Thiruvananthapuramas pilsētā tika atrastas Līgas mirstīgās atliekas. Ķermenis tika atrasts 38 dienas pēc sievietes pazušanas, tagad viņas māsa Ilze Skromane vaino policistus savlaicīgā nereaģēšanā.

Pirmdien, runājot preses konferencē, Līgas māsa norādīja uz policistu cietsirdību. "Izšķirošas bija pirmās 24 stundas, kurās manas māsas meklēšanas laiks tika izšķiests valdības sistēmu cietsirdīgā nostājas dēļ," paziņoja Ilze, piebilstot, ka policija viņas sūdzību neuztvēra nopietni.

foto: Ekrānuzņēmums
Ilze Skromane (centrā) un Līgas Skromanes dzīvesbiedrs (pa kreisi) piedalās preses konferencē.

"Mums bija jādodas no vienas iestādes uz citu. Viņi mūs mierināja, paziņojot, ka māsa 24 stundu laikā atgriezīsies," sacīja Ilze.

Ilze ar Līgas dzīvesbiedru Endrjū Džonsonu noraidīja mediju ziņas, kuros citēti policijas avoti, norādot, ka Līgas ķermenī atrastas indes pēdas un, ka viņa varētu būt izdarījusi pašnāvību.
"Neviens vienatnē nevar nokļūt tajā vietā, kur atrada viņas ķermeni. Viņai mugurā bija drēbes, kas viņai nepiederēja un viņas ķermenis bija tādā stāvoklī, kas neliecina, ka cilvēks izdarījis pašnāvību," reportieriem paziņoja Ilze.

Ilze uzskata, ka Līga ir noslepkavota un tā nav bijusi pašnāvība. Tajā pašā laikā Ašvatī Džvala, kas palīdzēja Ilzei kopš pirmās meklēšanas dienas, pārmeta policijai par to, ka tā atbrīvojusies no atbildības veikt izmeklēšanu. Saskaņā ar Ašvatī policija lūgusi viņai un Ilzei likumsargu vietā vākt informāciju, piemēram, apkopot videonovērošanas materiālus.

"Kad ārvalstu tūristi nonāk grūtībās, valdībai jāpamostas un jārīkojas. Ilze nerunās atklāti, bet esmu bijusi ar viņu un zinu, kā viņai lika skraidīt šurpu turpu," paziņoja Ašvatī.

foto: Facebook
Līga Skromane ar māsu Ilzi.

Jauns.lv jau vēstīja, ka 21. aprīlī atrada kopš 14. marta Indijā pazudušo Latvijas pilsoni Līgu Skromani, kas tur bija ieradusies kopā ar māsu Ilzi Skromani, lai ārstētos pēc tradicionālajām ajūrvēdas metodēm. Skromane, kas cieta no smagas depresijas, atstājusi ajūrvēdas centru Pothenkodes ciematā. Kāds autorikšas vadītājs pastāstījis policijai, ka viņš aizvedis Līgu uz netālo Kovalamas kūrortu, taču arī tur policija nav spējusi Līgu atrast. Sievietes mirstīgās atliekas tika atrastas upes krastā Keralas štata Thiruvananthapuramas pilsētā – ķermenis bija izkropļots un bez galvas.

Pēc Līgas pazušanas no Dublinas Indijā ieradās arī viņas dzīvesbiedrs Endrjū Džordans.

Gan Ilze, gan Džordans paši saviem spēkiem veica Līgas Skromanes meklēšanu, paralēli policijas darbam. 10 dienas pēc Līgas pazušanas tika izveidota speciāla izmeklēšanas grupa. Ģimene apgalvoja, ka pat Keralas ministrija bijusi vienaldzīga, kad ģimene vēlējusies viņus satikt.
 

Tas esot atsevišķs incidents

Keralas tūrisma departaments tikmēr norādījis, ka Līgas lieta bijis atsevišķs incidents, reaģējot uz pārmetumiem par ārvalstu ceļotāju drošību.

Keralas tūrisma direktors P.Balakirans paziņojis, ka Līgas gadījums neliecina par Keralas bīstamību tūristiem.

Katru gadu Keralu apmeklē 1,1 miljons ārvalstu tūristu, kā arī  daudzi vietējie tūristi. "Viens vai divi gadījumi, kas fiksēti iepriekš, uzskatāmi par atsevišķiem gadījumiem," paziņoja direktors.

"Līgas gadījumā mēs esam noraizējušies un palīdzējām, kā vien spējam," paskaidroja Balakirans.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Līgas Skromanes lietas izmeklēšana

Keralas policija svētdienas vakarā paziņoja, ka pēc sākotnējās izmeklēšanas uz Līgas ķermeņa nav bijušas vardarbīgas nāves pazīmes.

"Uz viņas ķermenī nav atrasti nekādi savainojumi, bet precīzs nāves cēlonis tiks konstatēts pēc ķīmiskās analīzes atskaites," vēsta policijas paziņojums.

Lai gan Ilze un Endrjū identificēja ķermeni, policija gaida DNS pārbaudes rezultātu apstiprināšanu.

Autopsija tika veikta Thiruvananthapuramas medicīnas koledžas slimnīcā, kur morgā tiek uzglabāts Līgas ķermenis.

Keralas valdība ir paziņojusi, ka kopā ar tūrisma departamentu Līgas ģimenei mirušās sievietes ķermeņa nogādāšanai atpakaļ dzimtenē piešķīrusi 500 000 rūpiju (6150 eiro ).