foto: AP/Scanpix/LETA
Londona dižojas ar veiksmīgiem gaisa triecieniem; Parīze grib meklēt tūlītēju risinājumu
Bašara al Asada režīma atbalstītāji Damaskas ielās.
Pasaulē
2018. gada 14. aprīlis, 11:13

Londona dižojas ar veiksmīgiem gaisa triecieniem; Parīze grib meklēt tūlītēju risinājumu

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijas gaisa triecieni vienai no Sīrijas karabāzēm saskaņā ar sākotnējo informāciju bijuši "ārkārtīgi veiksmīgi", un operācijā iesaistīto četru britu kara lidmašīnu apkalpes pēc uzlidojumiem atgriezušās neskartas, sestdien paziņojis aizsardzības ministrs Gevins Viljamsons.

Sīrijas režīma atbalstītāji protestā kritizē sabiedrotos un slavē Krieviju

ASV, Francijas un Lielbritānijas gaisa spēki sestdienas rītā veica uzlidojumus Sīrijas armijas bāzēm un ķīmisko pētījumu centriem Damaskā un tās ...

gallery icon
49

"Visas sākotnējās pazīmes liecina, ka tā bijusi ārkārtīgi veiksmīga misija (..), Mūsu militārpersonas spēlējušas svarīgu lomu, mazinot Sīrijas režīma spējas nākotnē pielietot ķīmiskos ieročus," intervijā sabiedriskajai raidorganizācijai BBC norādījis Viljamsons.

Tikmēr Parīze vēlas "tūlītēji" ķerties pie politiskā procesa atjaunošanas, lai atrisinātu Sīrijas konfliktu, sestdien tikai dažas stundas pēc rietumvalstu militārā trieciena prezidenta Bašara al Asada režīmam paziņojušas Francijas amatpersonas.

"Jārod plāns krīzes izbeigšanai ar politisku risinājumu. Mēs esam gatavi tūlīt sākt darbu ar visām valstīm, kas vēlas piedalīties," preses konferencē paziņoja ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns.

ASV, Francijas un Lielbritānijas gaisa trieciens Sīrijā

ASV, Francijas un Lielbritānijas gaisa spēki sestdienas rītā veica gaisa triecienus Sīrijas armijas bāzēm un ķīmisko pētījumu centriem Damaskā un ...

gallery icon
59

Kopīgajā preses konferencē ar aizsardzības ministri Floransu Parlī viņš arī uzsvēra, ka triecieni Sīrijai bijusi "leģitīma" un "samērīga" atbilde uz ķīmisko ieroču pielietošanu pret nemierniekiem pagājušās nedēļas nogalē Dumā.

"Ķīmiskā eskalācija Sīrijā nav pieņemama," piebilda Ledriāns.

Viņš norādīja, ka triecieni bijuši vērsti pret Asada režīma "slepenās ķīmiskās programmas galveno pētniecības centru" un divām ķīmisko ieroču ražotnēm.

"Mērķis ir vienkāršs – atturēt režīmu no ķīmisko ieroču ražošanas atsākšanas," uzsvēra ministrs.

Sīrijas pilsoņkara ikdienas šausminošās ainas

Sīrijas pilsoņkarš, kas notiek jau kopš 2011. gada marta paņēmis jau vairāk nekā 330 000 cilvēku dzīvību. Civiliedzīvotāju upuru vidū ...

gallery icon
57

Savukārt Parlī pavēstīja, ka Francija operācijā piedalījusies gan ar Vidusjūrā esošajiem karakuģiem, gan ar iznīcinātājiem, kas pacēlušies no gaisa spēku bāzēm Francijas teritorijā.

Kā ziņots, ASV, Francijas un Lielbritānijas bruņotie spēki sestdienas rītā deva raķešu triecienus Sīrijas armijas bāzēm un ķīmisko pētījumu centriem, tādējādi sodot prezidenta Bašara al Asada režīmu par iespējamo ķīmisko ieroču pielietošanu pret nemierniekiem.