foto: Reuters/Scanpix/LETA
Maltā nogalinātās žurnālistes bēru dienā izsludinātas nacionālās sēras
Sieviete noliek ziedus žurnālistes slepkavības vietā.
Pasaulē
2017. gada 3. novembris, 12:02

Maltā nogalinātās žurnālistes bēru dienā izsludinātas nacionālās sēras

LETA

Maltas lielākajā baznīcā piektdien notiek nogalinātās žurnālistes Dafnes Karuanas-Galisijas bēres un visā valstī izsludinātas sēras.

Bērēs piedalīsies arī Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Antonio Tajāni, Maltas valdības amatpersonas un opozīcijas pārstāvji.

Bēres notiks Mostā un piemiņas misi vadīs Maltas arhibīskaps Šarls Šikluna.

53 gadus vecā žurnāliste, kura atspoguļoja tā dēvēto Panamas dokumentu skandālu un citas delikātas tēmas, tika nogalināta 16.oktobrī automašīnas sprādzienā netālu no savas mājas.

Maltā tūkstošiem protestētāju pieprasa atrast un sodīt žurnālistes slepkavas

Maltas galvaspilsētā Valletā svētdien vairāki tūkstoši cilvēku piedalījās protesta akcijā, pieprasot atrast un sodīt pirms nedēļas nogalinātās žurnālistes Dafnes Karuanas-Galicias ...

gallery icon

Izmeklēšanā Maltas policijai palīdz Eiropols un ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB), kā arī tiesu medicīnas eksperti no Nīderlandes, taču neviens aizdomās turamais vēl nav aizturēts.

Maltas valdība izsludinājusi viena miljona eiro atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu atrast žurnālistes slepkavas.

Karuanas-Galisijas dēls pēc mātes nāves pārmeta Maltas valdībai, ka tās vadībā valstī uzplaukusi "nesodāmības kultūra". "Mana māte tika noslepkavota, jo nostājās starp likuma varu un tiem, kas mēģināja to pārkāpt," sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja žurnālistes dēls Metjū Karuana-Galisija.

Maltā savā automašīnā uzspridzināta slavena žurnāliste, kura cīnījās pret korupciju

gallery icon

Dafne Karuana-Galisija atspoguļoja tā dēvēto Panamas dokumentu skandālu, kurā bija iejaukti arī divi  Maltas valdības ministri, un kas galu galā noveda pie parlamenta pirmstermiņa vēlēšanām jūnijā.