foto: Ekrānuzņēmums
Venecuēlā novērsts uzbrukums armijas bāzei, nogalināti 2 un sagūstīti 8 uzbrucēji
Venecuēlas armija pie viena no sagūstītajiem uzbrucējiem.
Pasaulē
2017. gada 7. augusts, 10:43

Venecuēlā novērsts uzbrukums armijas bāzei, nogalināti 2 un sagūstīti 8 uzbrucēji

LETA

Venecuēlas ziemeļrietumos svētdien tika apspiests bruņots "teroristu" uzbrukums armijas bāzei, nogalinot divus uzbrucējus un sagūstot astoņus, valsts televīzijā paziņoja Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro.

Armijas vadītājs ģenerālis Hesuss Suaress Čourio iepriekš bija pavēstījis, ka uzbrukuma gaitā gājis bojā viens cilvēks, bet vēl viens ticis smagi ievainots, un uzbrukums ātri ticis apspiests.

Maduro sacīja, ka nogalinātie un sagūstītie uzbrucēji ir identificēti kā deviņi civilisti un viens armijas leitnants, kurš bija dezertējis.

Leitnants, kurš ir sagūstīts, "aktīvi sniedz informāciju, un mums ir septiņu šo civilistu liecības," teica Maduro.

foto: Ekrānuzņēmums
Venecuēlas armija pie viena no sagūstītajiem uzbrucējiem.

Maduro pārstāvētās Venecuēlas Apvienotās sociālistu partijas (PSUV) viceprezidents Diosdado Kabeljo svētdien paziņoja, ka valsts trešajā lielākajā pilsētā Valensijā armijas bāzei esot uzbrukuši "teroristi".

"Agrā rīta stundā teroristu uzbrucēji Valensijā iekļuva Paramakajas fortā," tviterī pavēstīja Kabeljo. Situācija tiek kontrolēta, bet "vairāki teroristi - apcietināti", viņš piebilda.

Vietējie mediji un sociālo tīklu lietotāji minēja, ka bāzē, iespējams, notikusi sacelšanās pret prezidenta Maduro valdību, tomēr šiem pieņēmumiem pagaidām nav saņemti apstiprinājumi.

Tīmeklī publicēts video, kurā kāds vīrietis, kurš savi dēvē par armijas kapteini, pasludina "likumīgu dumpi". Viņam līdzās ir 15 citi aizsargkrāsas auduma tērpos ģērbušies vīri, no kuriem daži ir bruņoti.

Viņš pieprasa "nekavējoties izveidot pārejas valdību un brīvas vēlēšanas".

Armijas komandieris un aizsardzības ministrs Vladimirs Padrino tviterī ierakstījis: "Viņi neko nevarēja pasākt pret armiju... viņi mēģina uzbrukt ar teroraktiem. Viņi nevar."

Venecuēlā kopš 1.aprīļa notiek plaši protesti pret prezidentu un valdību.

Protestētāji, kuri vaino Maduro smagajā ekonomiskajā krīzē, pieprasa prezidenta atkāpšanos un jaunu vēlēšanu noorganizēšanu.

Protestētāju un policijas sadursnes Venecuēlā

gallery icon
25

Maduro savukārt paziņojis, ka krīze ir ASV sazvērestība, un cer, ka Konstitucionālās sapulces izveidošana nomierinās protestētājus. Oponenti uzskata, ka šis solis vedīs valsti uz diktatūru.

30.jūlijā notikušās Konstitucionālās sapulces vēlēšanas izpelnījušās starptautisku nicinājumu, un ASV nostājušās valstu avangardā, kas atsakās atzīt šo balsojumu.

Cilvēku tūkstoši Venecuēlā protestē pret sociālistu prezidentu Maduro

Vairāk nekā 200 000 cilvēku sestdien izgāja ielās Venecuēlā, lai protestētu pret sociālistu prezidentu Nikolasu Maduro.

gallery icon
32