foto: Facebook
"Tie kliedzieni man skanēs ausīs mūžam" - glābējs Vitlijs bija viens no pirmajiem, kas kāpa liesmās
Ugunsdzēsējs Leons Vitlijs bija pirmajā ekipāžā, kas devās dzēst "Grenfell Tower" ugunsgrēku. Viņš stāsta par tur piedzīvoto.
2017. gada 17. jūnijs, 20:11

"Tie kliedzieni man skanēs ausīs mūžam" - glābējs Vitlijs bija viens no pirmajiem, kas kāpa liesmās

Kasjauns.lv

34 gadus vecais ugunsdzēsējs Leons Vitlijs bija viens no pirmajiem, kurš nokļuva liesmojošajā "Grenfell Tower" naktī no otrdienas uz trešdienu. Tā bijusi arī pirmā reize viņa darba mūžā, kad viņš pa īstam nobijies no darāmā, Vitlijs atklāj britu medijam "Mail Online".

Leons Vitlijs, veicot savus tiešos darba pienākumus, bijis pārliecināts, ka tornis sabruks. Viņš notikuma vietā Londonā ieradās plkst. 1:45 naktī, un kāpa uz 15.stāvu, lai veiktu koordinētus dzēšanas darbus tur. Viņa brigāde darbus turpināja līdz pat rīta gaismai.

"Ejot ugunī, es parasti nebaidos. Taču šī bija pirmā reize, kad biju reāli nobijies. Man šķita, ka šī ēka karstumā var sabrukt," tās nakts notikumus atceras 34 gadus vecais Vitlijs. 

Vistrakākais bijis kliedzienu skaņas apkārt. "Tu saproti, ka viņiem visiem vajag palīdzību, taču nevar tos cilvēkus vispār saskatīt," dūmu un liesmu pārņemto augstceltni raksturo glābējs. Viņš pats pieredzēto salīdzina ar situāciju Pasaules tirdzniecības centrā Ņujorkā 2001.gada 11.septembrī. 

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka sestdien policija paziņojusi: 58 bezvēsts pazudušie, visticamāk, pieskaitāmi jau 30 identificētajiem līķiem. Piektdien un sestdien no "Grenfell Tower" krāsmatām iznesti 16 mirušo atliekas; lielāko daļu nemaz nav iespējams identificēt, jo ķermeņi sadegot ir pārogļojušies.

Pazudušas ir veselas ģimenes. Tomēr policijā joprojām pauž cerību, ka kāds no cilvēkiem, kas šobrīd skaitās bezvēsts pazuduši, tomēr pieteiksies. Ja tā nenotiek, kopējais upuru skaits traģiskajā ugunsgrēkā ir 88 cilvēki.

Daudzi cietušie šobrīd ārstējas Londonas slimnīcās.

Ugunsgrēks "Grenfell Tower" augstceltnē

Vienā no Londonas augstceltnēm naktī uz trešdienu izcēlies plašs ugunsgrēks, kura apdzēšanā iesaistīti aptuveni 200 ugunsdzēsēji.

gallery icon
48

Pēc ugunsgrēka ēkā Londonā pilsētā izceļas protesti

Pēc ugunsgrēka ēkā Londonā pilsētā izceļas protesti

gallery icon
31