foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"
Glorija un Marko no 23. stāva pirms nāves telefoniski atvadījās no savām ģimenēm. "Paldies, māmiņ..."
Glorija un Marko.
Pasaulē
2017. gada 16. jūnijs, 13:12

Glorija un Marko no 23. stāva pirms nāves telefoniski atvadījās no savām ģimenēm. "Paldies, māmiņ..."

Kasjauns.lv

Augstceltnē Londonā, kur izcēlās katastrofālais ugunsgrēks, laupot daudzu cilvēku dzīvības, bija iesprostots arī pāris no Itālijas. 23. stāvā dzīvojošie Glorija Trevisana un Marko Gotardi sirdi plosošā telefona sarunā pirms nāves atvadījās no savas ģimenes.

Londona šokā pēc postošā ugunsgrēka augstceltnē

Ugunsgrēkā, kas naktī uz trešdienu izcēlies vienā no Lielbritānijas galvaspilsētas augstceltnēm "Grenfell Tower", gājuši bojā vismaz seši cilvēki un 50 ...

gallery icon
33

Britu mediji vēstī, ka Glorija piezvanīja saviem vecākiem un teica: "Paldies par visu, ko manis labā esiet darījuši." Savukārt puiša tēvs itāļu medijiem stāstīja, ka Marko sākumā turējies braši un pirmajā zvanā lūdzis vecākus nesatraukties, jo viss tiek kontrolēts. 

"Viņš centās mazināt notiekošā nopietnību, iespējams, lai nesatrauktu mūs, bet otrajā zvanā - es to nespēju izmest no savas galvas – viņš sacīja, ka apkārt ir dūmi un ka tie ceļas augšā," stāsta tēvs.

foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"
Glorija un Marko.

"Mēs runājāmies līdz pat pēdējam brīdim... plkst. 4.07 no rīta viņš pateica mums, ka viņa dzīvoklis ir pilns ar dūmiem un situācija ir ārkārtēja. Tad zvans pārtrūka un no tā brīža vairs nav bijis nekādu sarunu," stāsta sērojošais tēvs. 

Arī Glorija līdz pēdējam runāja ar saviem vecākiem. Viņas tēvs sacīja: "Viņi gribēja tikt lejā, bet teica, ka liesmu un dūmu kāpnēs kļūst arvien vairāk un vairāk."

Pēc dažām sekundēm saruna pārtrūka, pēc kā meitenes tēvs vēl "simtiem" reižu mēģinājis sazvanīt Gloriju, taču bez panākumiem. 

Agrs rīts Londonā pie degošā torņa

gallery icon
26

Ģimenes advokāte Marija Kristīna Sandrina stāsta, ka dzirdēja Glorijas sarunas ierakstu, un cerību, ka viņa būtu izdzīvojusi, nav. "Viņa atvadījās. Viņa teica: "Paldies, māmiņ, par visu, ko manā labā darīji"," stāsta advokāte. 

Ģimenes vēlas, lai viņu bērnus apglabāšanai nogādātā dzimtenē, tomēr advokāte saka: "Mēs nezinām, kāda stāvoklī atradīsim ķermeņus, ja vispār tos atradīsim."

Glorija un Marko uz Lielbritāniju pārvācās pirms trim mēnešiem pēc tam, kad abi bija beiguši arhitektūras studijas Itālijā. Viņi vēlējās Lielbritānijā sameklēt darbu un nereti jūsmoja par skatu, kas pavērās no viņu 23. stāva loga. 

Ugunsgrēks "Grenfell Tower" augstceltnē

Vienā no Londonas augstceltnēm naktī uz trešdienu izcēlies plašs ugunsgrēks, kura apdzēšanā iesaistīti aptuveni 200 ugunsdzēsēji.

gallery icon
48

Tēmas