Publicēts video, kurā policisti nogalina Londonas teroristus
Pasaulē
2017. gada 9. jūnijs, 12:48

Publicēts video, kurā policisti nogalina Londonas teroristus

Kasjauns.lv

Londonas novērošanas kameras video atklāj šausminošos nakts notikumus, kad pilsēta piedzīvoja kārtējo teroraktu. Video redzams, kā policisti nogalina trīs džihādistus, kuri ar nažiem plosījās "Borough Market" tirgū.

Video redzams teroristu uzbrukums vienam no upuriem "Borough Market" tirgū. Vīrietis, neko nenojaušot, šķērso ielu, bet pēc mirkļa piedzīvo trīs ar nažiem bruņojušos teroristu uzbrukumu, kuri vairāka reizes viņu sadur.

Uzreiz pēc tam ierodas policijas patruļas mašīnas un  atskrien citi kārtības sargi, kuri arī piedzīvo džihādistu uzbrukumu, bet veikli reaģē un visus teroristus nošauj.

Teroraktu virkne Londonas centrā

gallery icon
77


Trīs teroristi 3.jūnija vakarā ar mikroautobusu uztriecās gājējiem uz Londonas tilta, bet pēc tam ar nažiem uzbruka cilvēkiem "Borough Market" tirgū, kas atrodas tilta dienvidu galā. Policija uzbrucējus nošāva, taču viņi paspēja noslepkavot astoņus cilvēkus.

Vēl 48 cilvēki šajā uzbrukumā guvuši ievainojumus.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmies teroristu grupējums "Islāma valsts".

foto: Reuters/Scanpix/LETA
Divi no Londonas teroristiem: Hurams Buts (pa kreisi) un Rašids Redueane.

5.jūnijā policija nosauca divu par slaktiņa Londonā sarīkošanu aizdomās turamo vārdus.

Viens no viņiem ir 27 gadus vecais Hurams Šazads Buts, kurš vairākus gadus dzīvojis Bārkingā Londonas austrumos. Buts bijis precējies, un viņam bijuši bērni.

Viņš jau iepriekš esot bijis zināms gan policijai, gan britu iekšējās drošības dienestam MI5, taču tiesībsargāšanas iestāžu rīcībā nav bijušas ziņas par iespējamo uzbrukumu.

Buts bija arī viens no pērn demonstrētās britu sabiedriskās televīzijas "Channel 4" dokumentālās filmas "Džihādists kaimiņos" varoņiem, vēsta vietējie mediji.

Otrs no uzbrucējiem bijis 30 gadus vecais Rašids Reduane, kas arī dzīvojis Bārkingā.

Kā pavēstījusi Metropoles policija, Buts bijis Pakistānā dzimis Lielbritānijas pilsonis, bet Reduanem, pēc paša apgalvojumiem, bijusi Marokas un Lībijas pilsonība.

Viņš dēvējies arī par Rašidu Elhdaru, nosaucot citu dzimšanas datumu.

foto: AP/Scanpix/LETA
Trešais Londonas terorists: 22 gadus vecais marokāņu izcelsmes Itālijas pilsonis Jusufs Zagba.

Savukārt otrdien Lielbritānijas policija paziņoja, ka trešais aizdomās turamais Londonā pagājušajā nedēļā notikušo teroraktu sarīkošanā ir 22 gadus vecais marokāņu izcelsmes Itālijas pilsonis Jusufs Zagba.