foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Tallinas policisti beidzot no auto izstiepuši šoferu biedu – babu Vaļu
Tallinas policisti aiz rokām un kājām no auto iznesuši mūsu kaimiņvalsts autovadītāju biedu – 70 gadus veco babu Vaļu no Tallinas, kura ir visvairāk Igaunijā sodītā autovadītāja.
Pasaulē
2017. gada 3. maijs, 14:25

Tallinas policisti beidzot no auto izstiepuši šoferu biedu – babu Vaļu

Kasjauns.lv

Tallinas policisti aiz rokām un kājām no automašīnas „Subaru” iznesuši mūsu kaimiņvalsts šoferu biedu – 70 gadus veco pensionāri Valentīnu Terehovu jeb babu Vaļu. Cienījamā kundze jau gadiem neievēro satiksmes noteikumus un rada bīstamas situācijas uz ceļiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka par Tallinas autobraucēju biedu kļuvusi pensionāre Valentīna Terehova, kura četrarpus gadu laikā izraisījusi vismaz 20 ceļu satiksmes negadījumus. Viņa ir kļuvusi par interneta zvaigzni, kuras autopiedzīvojumiem līdzi seko simtiem fanu. Jau apmēram gadu sociālajā tīklā „Facebook” izveidota sekotāju grupa, kura regulāri seko līdzi pensionāres braukšanas stilam, viņu fotografē un filmē, asprāši par godu „babai Vaļai ar „Subaru”” sacer pat jautras peršas.

1. maijā policisti kārtējo reizi apstādināja „Subaru”, pie kura stūres bija baba Vaļa. Pie tam sievietei jau bija atņemtas autovadīšanas tiesības un arī spēkrats nebija izgājis tehnisko apskati. Nu Tallinas policija kārtējo reizi aizturējusi babas Vaļas vadīto automobili un viņu no tās izvilkuši aiz rokām un kājam, jo vadītāja pati negribēja kāpt arā no mašīnas.

Igaunijas policijas preses sekretārs Seiko Kuiks Postimees.ee pastāstīja, ka 1. maija dienasvidū policijas ekipāža ievērojusi, ka pa Narvas šoseju Tallinas virzienā, veicot bīstamus manevrus, brauc „Subaru”. To apturot policisti konstatēja, ka pie stūres ir bēdīgi slavenā pensionāre Valentīna. Pie tam viņai nebija autovadīšanas tiesību, kuras sievietei bija atņemtas jau iepriekš, bet mašīna nebija izgājusi tehnisko apskati.

Kundze nereaģēja uz policistu aizrādījumu, ka viņai nav tiesību atrasties pie stūres, un viņa attiecās izkāpt no auto. Tad likumsargi paskaidroja, ka viņiem nekas cits neatliks kā vien piemērot spēku un sievieti aiz rokām un kājām aiznesa uz policijas busiņu, kurš viņu vēlāk aizveda uz mājām. Savukārt automašīnu „Subaru” evakuēja uz policijas stāvlaukumu.
Policisti vēlāk bilda, ka viņiem nebija patīkami pensionāri vilkt ārā no auto, bet to nācās darīt citu drošības labad. „Policistu pienākums citu satiksmes dalībnieku interesēs ir no ceļa „noņemt” vadītāju, kuram nav tiesību vadīt auto, un nepieļaut automašīnas, kura nav tehniskā kārtībā, kustību,” vēlāk skaidroja policijā. Savukārt pati likumpārkāpēja uzskata, ka viņa nav izdarījusi tik baisus pārkāpumus, lai policija pret viņu tik krasi vērstos.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka zpdrošinātāji Terehovas „Subaru” jau iepriekš bija piemērojuši īpašu taksi – tā kā viņas auto regulāri iekļūst dažādos negadījumos, viņai par auto civiltiesisko apdrošināšanu bija jāmaksā 1600 eiro gadā.

Par pensionāres iecienītākajiem pārkāpumiem kļuvuši bīstami manevri, iebraukšana pretējā braukšanas joslā, ātruma pārsniegšana, auto novietošana uz gājēju ietves un tamlīdzīgi. Nevienu citu Igaunijas policija nav pieķērusi tik bieži pārkāpjam ceļu satiksmes noteikumus kā Valentīnu no Lasnamē mikrorajona Tallinā.


Pati pensionāre saka, ka nevēlas taisnoties, bet viņai pārkāpumi „vienkārši iznāk” – ar „Subaru” nevar pabraukt tik lēni, cik vajadzētu, tad mežā koks izaudzis ne tur, kur vajag. Tā kā viņai sāpot mugura, auto jānovieto tuvāk durvīm. „Es taču to nedaru speciāli,” sacīja Valentīna.

Tikmēr viņas pamatīgi sabuktētais „Subaru” kļuvis par Tallinas ielu leģendu un autovadītāju biedu, no kura šoferīši cenšas turēties pa gabalu. Daudzi tallinieši aicināja Valentīnai atņemt vadīšanas tiesības.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās