"Latvijas balzama" īpašnieks nopircis ārkārtīgi glaunu saimniecību Skotijā
Oligarhs Jurijs Šeflers iegādājies iespaidīgu vēsturisku īpašumu Skotijas augstienē.
2017. gada 31. marts, 15:29

"Latvijas balzama" īpašnieks nopircis ārkārtīgi glaunu saimniecību Skotijā

Kasjauns.lv

Krievijas degvīna oligarhs, miljardieris Jurijs Šeflers, par 29,6 miljoniem eiro Skotijā nopircis īpašumu ar bagātīgu vēsturi. Skotijas karaļi savulaik turp devās zvejot lašus.

Domājams, ka iespaidīgā vēsturiskā celtne ir dārgākais Skotijas augstieņu īpašums, piektdien vēsta "Mail Online". 49 gadus vecais miljardieris Juris Šeflers par ēku un zemi samaksājis 29,6 miljonus eiro. Viņš iegādājies kompāniju, kurai pieder "Tulchan Estate", kas pārvalda šo neticami dārgo īpašumu. Agrāk kompānija piederēja Litčfīldu klanam, bet tagad pārgājusi Šeflera īpašumā.

Jurijs Šeflers ir alkohola magnāts, viņam pieder "S.P.I. Group", kas ražo un pārdod alkoholu zem 380 zīmoliem 160 valstīs. Kompānija reģistrēta Luksemburgā, bet degvīns lielākoties tiek ražots rūpnīcās Latvijā. Šeflers arīdzan ir īpašnieks "Latvijas balzamam". Pasaulē viszināmākais Šefleram piederošais zīmols ir "

">Stolichnaya", kuru arīdzan ražo Rīgā.

">Tiesa, pērn, pēc 10 gadu ilgas tiesāšanās, Šeflers zaudēja tiesības uz degvīna zīmoliem "

">Stolichnaya" un " Moskovskaya" trijās Beniluksa valstīs, ziņoja "Bloomberg". Tiesības atguvusi Krievija.

">Nekustamā īpašuma kompānija "Tulchan Estates" runasvīrs apliecinājis, ka 100% akciju nodotas Šefleram piederoša uzņēmuma rokās. "Uzņēmums, kas dibināts pirms 23 gadiem, nonācis Šeflera rokās. Pats Šeflers šeit regulāri iepriekš ciemojies. Tiek uzskatīts, ka jaunais īpašnieks turpinās Litčfīldu ģimenes iesākto, kā arī ieguldīs naudu un attīstīs jauninājumus," par nekustamā īpašuma kompānijas pārdošanas darījumu teic "Tulchan Estates". Skaistais īpašums dod pienesumu arī Skotijas ekonomikai, nodarbinot 20 cilvēkus pastāvīgi un 20 cilvēkus sezonas darbos.

Oligarha Jurija Šeflera jaunais īpašums Skotijā

gallery icon
5

">Īpašuma vērtību galvenokārt veido nevis pati vēsturiskā pils, bet gan zeme 21 akru platībā, īpaši vērtīga ir piekraste, kurā pulcējas mušiņmakšķerētāji lašu ķeršanai. Zveja, fazāni, medņi, augstvērtīgu liellopu un jēru ganāpulki ir šī īpašuma vizītkarte.

">49 gadus vecais Šeflers ir viens no bagātākajiem Krievijas uzņēmējies; viņš regulāri atrodams "Forbes" miljardieru sarakstos. Viņam pašam gan Krievijā liegts iebraukt. 2008.gadā viņu izsludināja Interpola meklēšanā.

">Šefleram ir Izraēlas pilsonība, taču pārsvarā viņš uzturas Lielbritānijā.