Pikaso glezna izsolē pārdota par rekordaugstu summu. FOTO
Pasaulē
2010. gada 5. maijs, 09:24

Pikaso glezna izsolē pārdota par rekordaugstu summu. FOTO

Jauns.lv

Spāņu mākslinieka Pablo Pikaso 1932.gadā tapusī glezna izsolē Ņujorkā pārdota par 106,4 miljoniem dolāru (57 miljoniem latu), pavēstīja izsoļu nams "Christie's".

Par tik lielu summu mākslas darbu izsoļu vēsturē līdz šim neviens darbs nebija pārdots.

Otrdien izsolītais lielais, jutekliskais gleznojums "Nu au Plateau de Sculpteur" ("Kailā, zaļās lapas un skulptūra") kopš 1961.gada sabiedrības apskatei izstādīts tikai vienreiz. Šis darbs bija pagājušā gadā mirušās Losandželosas filantropes Frensisas Leiskeres Broudijas kolekcijā.

Gleznu iegādājies kāds anonīms pircējs.

Kā vēsta laikraksts "New York Times", par Broudijas kolekciju četrus mēnešus cīnījušies vadošies izsoļu nami - ""Christie's" un "Sotheby's". Uzvarētājs solījis neatkarīgi no izsoles rezultātiem samaksāt darbu īpašniekiem garantētu summu.

Broudijas kolekcijā ir arī Alberto Džakometi un Anrī Matisa darbi.

Augstākā summa, kas iepriekš par mākslas darbu maksāta izsolē, ir 104,3 miljoni dolāru, kas februārī tika atdoti par Alberto Džakometi skulptūru "Walking Man I". Līdz šim par visaugstāko summu pārdotais Pikaso darbs bija glezna "Garcon a la Pipe" ("Zēns ar pīpi"). Par to 2004.gadā Ņujorkā tika samaksāti 104 miljoni dolāru.

LETA/Foto: LETA/AFP