2010. gada 11. decembris, 15:13

Holivuda jau strādā pie četrām filmām par "WikiLeaks" dibinātāju Džūljenu Asanžu

Jauns.lv

Holivudā drīzumā sāks īstenot četrus kinoprojektus par interneta vietnes "WikiLeaks" dibinātāju Džūljenu Asanžu, sestdien vēsta šovbiznesa portāls "Wrap".

Vienas filmas autors būs skandalozais amerikāņu dokumentālā kino režisors Maikls Mūrs, kurš jau izteicis savu atbalstu Asanžam sociālajā tīklā "Twitter".

Kā raksta "Wrap", savā jaunajā filmā Mūrs uzmanību vērsīs uz sakariem starp dažādu valstu valdībām un "atmaskos metodes, kādas tās izmanto neko nenojautušu pilsoņu iesaistīšanai savās mahinācijās". Turklāt savai jaunajai filmai Mūrs vēlas iegūt jaunus slepenus dokumentus un datus.

Mūrs režisējis tādas skandalozas filmas kā "Bowling for Columbine" ("Boulings Kolumbainai"), "Fahrenheit 9/11" un "Capitalism: A Love Story" ("Kapitālisms. Mīlas stāsts").

Bez Mūra filmās par Asanžu varētu piedalīties arī tādi pazīstami režisori kā Stīvens Gagans, Džons Kamerons Mičels, katastrofu filmu veidotājs Rolands Emerihs un jaunās filmas "The Social Network" ("Sociālais tīkls") veidotāji Ārons Sorkins un Deivids Finčers.

Projektos uz Asanža lomu minēti tādi aktieri kā Laiems Nīsons, Ārons Ekharts un arī Breds Pits.

Neskatoties uz to, ka darbs rit jau pie četrām filmām, nav izslēgta iespēja, ka var parādīties jauni producenti, kas ieinteresēti Asanža stāstā, norāda "Wrap".


LETA