Diennakts notikumu tops
Pasaulē

Diennakts notikumu tops

Jauns.lv

Staļina mazdēls, Mona Liza, Latvijas pedofils Amsterdamā

Diennakts notikumu tops...

­

Kāds 27 gadus vecs imigrants no Latvijas, kurš Nīderlandes galvaspilsētā Amsterdamā strādājis bērnudārzos un ar interneta starpniecību piedāvājis sevi bērnu pieskatītāja darbam, atzinies, ka vairākkārt bērnus seksuāli izmantojis, svētdien apliecināja prokuratūras pārstāvji.

Ķīlnieku drāma, kuru pirmdien piedzīvoja viens no bērnudārziem Francijas dienvidos, beigusies bez asinsizliešanas un visi bērni, kā arī skolotājs, kurus bija sagrābis par ķīlniekiem ar zobeniem bruņots pusaudzis, ir atbrīvoti, ziņo amatpersonas. 17 gadus vecais uzbrucējs, kurš bija ielauzies Bezansonas bērnudārzā un sākotnēji sagūstījis 20 bērnus, ir arestēts, pavēstīja izglītības ministrs Liks Šatēls.

Ar modernas aparatūras palīdzību mākslas pētnieki analizē Monas Lizas portretu
Ar modernas aparatūras palīdzību mākslas pētnieki analizē Monas Lizas portretu

Kāds itāliešu mākslas darbu pētnieks Leonardo da Vinči gleznā "Mona Liza" atradis iniciāļus, kas, pēc viņa domām, norāda uz īsto slavenā darba modeles vārdu.  Tradicionāli tiek uzskatīts, ka gleznā attēlota Liza Gerardini, tomēr Silvano Vinčeti uzskata, ka tie ir maldi. Pie šāda secinājuma Itālijas nacionālā kultūras mantojuma komitejas vadītājs nonācis, atklājot "Monas Lizas" acī iniciāļus CE. Otrā acī viņš atradis iniciāļus LV, kas, pēc viņa domām, ir paša mākslinieka, Leonardo da Vinči, vārda sākuma burti. Kā norāda Vinčeti, audekla otrā pusē uzrakstīts skaitlis 149, kas ir gada skaitlis, kura pēdējais cipars ir izdzēsts. Tas savukārt liecina, ka glezna tapusi 15.gadsimta deviņdesmitajos gados, nevis 1503. vai 1504.gadā, kā uzskatīts līdz šim.

Krievijas Komunistu partijas atbalstītājs ar Staļina portretu
Krievijas Komunistu partijas atbalstītājs ar Staļina portretu

Josifa Staļina mazdēls Jevgeņijs Džugašvili gatavojas tiesāties ar Krievijas parlamentu par viņa vectēva "goda aizskaršanu", jo Valsts dome pieņēmusi deklarāciju, kurā diktators tiek vainots 1940.gada Katiņas asinspirtī, vēsta Polijas Radio.