Pasaulē
2011. gada 20. oktobris, 01:05

ASV nozagta kravas automašīna ar prezidenta tribīni

Jauns.lv

Ričmondā nozagta un vēlāk atgūta kravas automašīna, kurā atradusies tribīne un skaņu iekārtas, ko savās uzstāšanās reizēs izmanto ASV prezidents Baraks Obama, atsaucoties uz Pentagona sniegto informāciju, trešdien vēsta laikraksts "Daily Telegraph".

ASV mediji ziņo, ka automašīnā, visticamāk, atradies arī Obamas bieži izmantotais telesuflieris, kuru viņa oponenti jau nodēvējuši par Savienoto Valstu oficiālo telesuflieri, pavelkot uz zoba prezidentu par tā biežo izmantošanu.

Baltā kravas automašīna tika nozagta pirmdien no autostāvvietas pie kādas viesnīcas Ričmondas piepilsētā un vēlāk atrasta citā autostāvvietā pie viesnīcas netālu no pilsētas lidostas, vēsta vietējais telekanāls "WWBT/NBC 12".

"Mēs zinām, ka kravas automašīna tika nozagta un ir atgūta. Mēs nedomājama, ka transporta līdzeklī atradās kāda slepena informācija," atzīmēja Aizsardzības ministrijas pārstāvis Džordžs Litls.

Pagaidām vēl nav zināms, vai līdz ar automašīnu atgūtas arī 200 000 dolāru (102 000 latu) vērtās skatuves iekārtas.

Prezidentam šonedēļ ieplānots trīs dienu ilga tūre pa Ziemeļkarolīnu un Virdžīniju, un tāpēc arī minētā kravas automašīna atradās Ričmondā.

Pašlaik varas iestādes cenšas noskaidrot, vai zagļi šo kravas automašīnu izvēlējušies ar nolūku, zinot, kas tajā atrodas.

"Protams, mēs šo incidentu uztveram ļoti nopietni un notiek oficiāla izmeklēšana," atzīmēja Litls.

To, kādēļ komentārus par šo incidentu sniedza Pentagons, nevis Baltā nama slepenais dienests, Litls nepaskaidroja.

LETA