Pasaulē
2011. gada 20. decembris, 10:53

Krievijas CVK reģistrē Putina kandidatūru prezidenta vēlēšanām

Jauns.lv

Krievijas Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) otrdien reģistrējusi premjerministra Vladimira Putina kandidatūru prezidenta vēlēšanām. Kremļa partijas "Vienotā Krievija" izvirzītais Putins ir pirmais CVK oficiāli reģistrētais kandidāts.

Par Putina reģistrēšanu nobalsoja visi 14 CVK sēdē klātesošie komisijas locekļi. CVK nodeva Putina pārstāvjiem un pilnvarotajiem Krievijas Federācijas prezidenta kandidāta apliecību.

Pēc visu dokumentu pārbaudes CVK atzinusi, ka ir pamats Putina kandidatūras reģistrēšanai, apliecināja komisijas locekle Ņina Kuļasova.

CVK sekretārs Nikolajs Konkins atgādināja, ka otrdien ir pēdējā diena, kad politiskās partijas var iesniegt dokumentus prezidenta amata kandidātu reģistrēšanai.

Ņemot vērā, ka partija "Krievijas patrioti" nolēmusi atbalstīt Putinu, bet partija "Taisnā lieta" savu kandidātu neizvirza, "mums, visticamāk, pilnībā noformējies politisko partiju izvirzīto kandidātu loks", sacīja amatpersona.

Lai piedalītos marta vēlēšanās, dokumentus CVK iesniedzis arī partijas "Taisnīgā Krievija" līderis Sergejs Mironovs, liberāldemokrāts Vladimirs Žirinovskis un komunists Genādijs Zjuganovs.

Pēdējais partiju kandidāts, kas iesniedzis dokumentus CVK, ir partijas "Jabloko" dibinātājs Grigorijs Javļinskis.

Līdzās partiju kandidātiem vēlēšanās iecerējuši piedalīties arī individuālie kandidāti.

Pagājušo svētdien CVK tika reģistrētas piecas vēlētāju grupas, kas izveidotas uzņēmēja Mihaila Prohorova, bijušā Vladivostokas mēra Viktora Čerepkova, Irkutskas gubernatora Dmitrija Mezenceva, Orenburgas aktīvista Rinata Hamijeva un nereģistrētās partijas "Voļa" līderes Svetlanas Peunovas atbalstam.

Krievijas prezidenta vēlēšanas notiks 2012.gada 4.martā.

LETA