Pasaulē
2012. gada 31. janvāris, 11:30

Bruņotā vardarbībā Sīrijā pirmdien nogalināti vismaz 96 cilvēki

Jauns.lv

Sīrijā pirmdien bruņotā vardarbībā ir nogalināti vismaz 96 cilvēki, tai skaitā 55 civiliedzīvotāji, otrdien paziņoja Londonā bāzētā cilvēktiesību aizstāvības organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Sīrijas režīmam vēršoties pret protestētājiem un nemierniekiem, gāja bojā 55 civiliedzīvotāji, 25 karavīri, seši citi drošības spēku locekļi un 10 dezertieri no armijas, kuri pārgājuši nemiernieku pusē.

Šī bija viena no asiņainākajām dienām Sīrijā, kopš pagājušā gada martā sākās protesti un nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu.

Vairākums pirmdien nogalināto zaudēja dzīvību Homsas provincē valsts vidienē.

Arābu līgas valstu ārlietu ministri sanāksmē 5.februārī pārskatīs lēmumu apturēt novērotāju misijas Sīrijā darbību, jo pēdējās dienās tur ir būtiski pastiprinājusies vardarbība.

Pirms mēneša Sīrijā ieradās 165 Arābu līgas novērotāji pēc tam, kad Sīrija piekrita līgas plānam, lai izbeigtu vardarbību valstī, atbrīvotu aizturētos, izvestu tankus no apdzīvotajām teritorijām un sniegtu pārvietošanās brīvību novērotājiem un ārvalstu plašsaziņas līdzekļiem.

Arābu līgas novērotāju misijas Sīrijā vadītājs ģenerālis Mohammeds Ahmeds Mustafa al Dabi piektdien paziņoja, ka pēdējo dienu laikā vardarbība šajā valstī ir ievērojami palielinājusies, jo īpaši Homsas, Hamas un Idlibas pilsētās.

Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek protesti un nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) ir atzinusi, ka vairs nespēj izsekot Sīrijā nemieros bojāgājušo skaitam, bet aprēķinājusi, ka tas pārsniedz 5400 cilvēku.


BNS