Pasaulē
2012. gada 8. decembrī, 01:35

Amsterdamā problemātiskos kaimiņus pārcels uz īpašiem mājokļu kompleksiem

Jauns.lv

Amsterdamas iedzīvotāji, kas pret saviem kaimiņiem izturas "tiešām nepieņemami", sākot no nākamā gada, tiks izlikti no saviem dzīvokļiem un izmitināti īpašos mājokļu kompleksos, piektdien nolēma pilsētas pašvaldība.

Amsterdamā problemātiskos kaimiņus pārcels uz īpaš...

"Gadās tā, ka cilvēkus iebiedē un vajā viņu kaimiņi, un viņu situācija kļūst tik neciešama, ka viņi nolemj pārvākties," sacīja Amsterdamas mēra Eberharda van der Lāna preses pārstāve Tahira Limona. "Tā ir ačgārna pasaule."

"Mēs uzskatam, ka tiešām nepieņemami ir tie cilvēki, kas veic iebiedēšanu, nevis upuri, kuriem ir jāpamet savas mājas," sacīja Limona.

No 13 000 sūdzību, ko ik gadu saņem Amsterdamas policija, septiņas ir par šādiem ekstrēmi antisociālas uzvedības gadījumiem.

"Šeit runa ir par tiešām ekstrēmiem gadījumiem, kurus nekā citādāk atrisināt nav iespējams," skaidroja mēra preses pārstāve.

Antisociālie iedzīvotāji tiks izmitināti kuģu konteineros vai treileros reti apdzīvotajos pilsētas rajonos, kur viņus varēs viegli uzraudzīt.

Jaunajās dzīvesvietās viņiem būs jāpavada augstākais seši mēneši, un tad viņi varēs atgriezties kādā "normālā" mājā, tomēr ne rajonā, no kura viņi iepriekš tikuši izlikti, skaidroja Limona.