Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē norisinājusies tradicionālā "Zemes stunda". FOTO
Cilvēki iededz sveces, kuras izkārtotas skaitlī 60, kas simbolizē minūšu skaitu, kuru laikā tiek izslēgta elektrība.
Pasaulē

Pasaulē norisinājusies tradicionālā "Zemes stunda". FOTO

Jauns.lv

Visā pasaulē tika rīkota akcija "Zemes stunda", kuras ietvaros uz 60 minūtēm tumsā ieslīgs daudzi ievērojami kultūras objekti, un organizatori cer, ka, izslēdzot elektrisko apgaismojumu, arī miljoniem ierindas cilvēku pievienosies šai iniciatīvai.

Pasaulē norisinājusies tradicionālā "Zemes stunda"...

Katrā no valstīm akcija, kuras mērķis ir izrādīt simbolisku atbalstu vides saglabāšanai, sākās plkst.20.30 pēc vietējā laika.

Starp kultūras objektiem un civilizācijas simboliem, kas piedalās akcijā ir Sidnejas opera, Ņujorkas "Empire State Building" debesskrāpis un Eifeļa tornis Parīzē.

"Tas, kas 2007.gadā sākās Sidnejā ar diviem miljoniem cilvēku, kļuvis par tradīciju visā valstī un visā pasaulē," norāda Pasaules Dabas fonda (WWF) Austrālijas nodaļas vadītājs Dermots O'Gormans. "Tā tagad ir organiska, ļaužu pašuzturēta kustība (..), kas ir fantastiska."

Pērn "Zemes dienā" piedalījās 150 valstis, bet šogad akcijai pievienojušās arī Tunisija, Surinama un Ruanda, kā arī palestīniešu teritorijas.

Savukārt simboliskajiem objektiem, kas iegrims tumsā, pievienojusies Kopenhāgenas Mazā Nāriņa, Dāvida statuja Florencē un Keiptaunas Galda kalns.

Savukārt Austrālijā, kur kustība sākās, vides aktīvistiem cenšoties pievērst cilvēku uzmanību CO2 izmešu radītajiem draudiem, Sidnejas operas nams šogad netika aptumšots, bet gan tiks izgaismots tumši zaļā krāsā.