foto: Rojs Maizītis
"Deviņvīri" testē: kā vislabāk un lētāk atbrīvoties no bārdas
Kādu reizi ikvienam džentlmenim piedienas izmantot skuvekļus.
Vīru pasaule
2023. gada 10. aprīlis, 04:50

"Deviņvīri" testē: kā vislabāk un lētāk atbrīvoties no bārdas

Aldis Miesnieks

9vīri

Pilsētā runā, ka mode uz bārdām ejot uz beigām un tagad esot pienācis laiks atbrīvoties no liekā sejas apmatojuma – galu galā, pavasaris taču klāt! Nezinu, vai par to modi ir taisnība, taču vismaz laiku pa laikam noskūties der ikvienam džentlmenim. Tādēļ "Deviņvīri" nolēma sarīkot vienreiz lietojamo bārdas skuvekļu testu.

Kaut gan šos skuvekļus, ko parasti tirgo iepakojumos pa trim vai pieciem, pieņemts dēvēt par vienreiz lietojamiem, patiesībā tos var izmantot vairākas reizes. Vismaz lielāko daļu no tiem. Cik reižu – to tad arī gribējām noskaidrot šajā testā. Noteikumi ļoti vienkārši: skujam divu dienu bārdu, izmantojot skūšanās ziepes, mēģinām gūt no procesa baudījumu un skatāmies, cik reižu ar vienu un to pašu skuvekli varam šo procedūru atkārtot. Papildu punkti par skūšanās komfortu un ērtību.

"Oreon"

**

5 gab.

Cena: 2,74 EUR

Skuvekļi, ko paķēru pie "Rimi" kases. Ņemot vērā, ka iepakojumā ir pieci skuvekļi, tas likās ļoti izdevīgs pirkums, kaut gan zināmas aizdomas jau bija – aiz ko gan tik lēti? Skuveklī ir divi asmenīši, tāpēc cerēt uz ilgmūžību nebija pamata, tomēr rezultāts radīja nelielu vilšanos. Šie tiešām ir vienreiz lietojamie bārdas asmenīši, ko pa otram lāgam lietot vairs negribas – tad bārdas skūšana vairāk sāk atgādināt kasīšanu.

"Bic Comfort 2"

***

5 gab.

Cena: 3,19 EUR

Arī šiem skuvekļiem ir divi, nevis trīs asmeņi, tāpēc uz tiem raudzījos diezgan skeptiski – droši vien no viena skuvekļa vairāk par vienu skūšanās reizi neizspiest... Nekā nebija – vienreiz lietotu skuvekli var itin labi izmantot vēl vienu reizi, trešajā gan ir jūtams, ka asmenīši kļuvuši truli. Labs rādītājs ekonomiskā gala skuvekļiem.

"Wilkinson Extra Essential 3"

**

6 gab.

Cena: 5,49 EUR

"Wilkinson" man vienmēr ir paticis sava smukā logotipa dēļ – divi sakrustotie zobeni. Taču šajā gadījumā nācās piedzīvot vilšanos: lai arī skuveklim ir trīs asmenīši, skūšanās process jau pirmajā piegājienā radīja vieglu diskomfortu, kas, mēģinot izmantot to pašu skuvekli pa otram lāgam, tikai pieauga. Arī ar skuvekļa formu ražotājs ir aizšāvis garām – tas nav ne īpaši ērts, ne arī skaists. Var jau būt, ka mana sejas āda ir par maigu šiem skuvekļiem, taču mūsu nesaderība ir nepārprotama.

"Gillette Blue 3"

*****

3 gab.

Cena: 4,59 EUR

Saki, ko gribi, bet žanra pamatlicējs "Gillette" vēl joprojām ir uzdevumu augstumos! Trīs asmenīšu skuvekli mierīgi var izmantot četras un pat vairāk reizes, īpaši neizjūtot kaut kādu diskomfortu. Ja dodaties vairāku dienu ceļojumā, tad pietiks ar vienu skuvekli visam braucienam. Gan izskatās tīri tā neko, gan arī lietošanā ērts un parocīgs. Vienīgais nosacītais trūkums ir cena, taču to kompensē iespēja skuvekli izmantot ilgāk nekā pārējos.

"Gillette Venus Sensitive"

****

3 gab.

Cena: 11,99 EUR

Vai var bārdu noskūt ar skuvekli, kas patapināts no sievas vai draudzenes tualetes piederumu skapīša? Nekādu problēmu! Vispār jau "Venus" skuveklīši ir domāti kāju un varbūt arī bikini zonas pucēšanai, taču gluži labi tiek galā arī ar bārdu. Pat ļoti labi – acīmredzot tie ir īpaši pielāgoti sieviešu maigajai ādai, tāpēc skūšanās ir negaidīti komfortabla. Tiesa, ja pasāksi sievas skuvekļus izmantot regulāri, droši vien dabūsi pa kaklu – paskaties, cik tie maksā!

"Derby Premium"

*

5 gab.

Cena: 0,90 EUR

Īsti vīri vēl arvien bārdu var skūt ar klasiskajām žiletēm – tās var nopirkt dažos specializētajos kungu parfimērijas veikalos. Savs šarms tajā visā ir: ņemam solīdu un smagu skuvekli, skrūvējam vaļā, uzmanīgi ieliekam asmeni, tad skrūvējam ciet un ķeramies pie skūšanās. Diemžēl es laikam neesmu pieskaitāms īsto vīru kategorijai, jo žiletes izmantošana gandrīz vienmēr beidzas ar viegliem miesas bojājumiem. Ja gribi iztikt bez asinsizliešanas, jābūt uzmanīgam kā sapierim mīnu laukā. Turklāt manai sejas ādai diskomfortu radīja pat šīs žiletes, kas skaitās salīdzinoši "mīkstas". Bez bārdas putām ar šādu skuvekli labāk pat nemēģiniet skūties!

Viesnīcas variants

*

1 gab.

Cena: bezmaksas

Labās viesnīcās tualetes piederumu komplektos kopā ar ziepēm un šampūnu reizēm ir iekļauti arī vienreiz lietojamie skuvekļi. Nekādu ražotājfirmas nosaukumu vairākumā gadījumu nav, un šī anonimitāte nav bez pamata – parasti šie skuveklīši ir ārkārtīgi primitīvi un labākajā gadījumā izmantojami vienu reizi. Un arī tad ar zināmu piespiešanos. Taču, ja esi aizmirsis paņemt līdzi ierasto skuvekli, tad šāds risinājums ir labāks nekā izskatīšanās pēc noauguša baltkrievu partizāna.

Tēmas