Klāt jaunais žurnāla “9Vīri” numurs!
Vīru pasaule
2022. gada 23. novembris, 05:03

Klāt jaunais žurnāla “9Vīri” numurs!

Jauns.lv

Zanes Stockas (viņa arī DJ Stocka) CV ir pilns ar visādiem interesantiem ierakstiem. Dīdžejmeitene, kura spēlē ne tikai klubos, bet arī gādājusi par skaņas pavadījumu Rīgas “Dinamo” mājas spēlēs un pasaules hokeja čempionātā. Aktrise, kura uz skatuves nonākusi nejaušības dēļ. “Radio SWH” leģendārā raidījumu vadītāja Andra Freidenfelda jeb Freda ētera partnere. Pazīstama arī kā “EHR Mediju grupas” radio “Superhits” ētera" personība.

Pēc “Dinamo” projekta izbeigšanās Zane no hokeja pārslēgusies uz futbolu. “Kad notiek kādas īpašas spēles, tad mani aicina tur uzspēlēt. Pirmais lielais pārbaudījums man bija UEFA Čempionu līgas spēles – uz tām aizgāju, tā īsti par futbolu neko nezinot. Tā arī godīgi pateicu, ka nekad dzīvē neesmu skatījusies futbolu! Taču beigās organizatoriem mans darbs patika tik ļoti, ka aicināja atkal.” Vēl sarunā ar “9Vīriem” Zane stāsta par dīdžeja darba neredzamo pusi, radio pieredzi, nejaušo nonākšanu uz skatuves un savu sapņu pilsētu Lasvegasu. To visu papildina krāšņa fotosesija.

Vēl jaunajā žurnāla “9Vīri” numurā lasi 

Pasaules kausa futbolā finālturnīru atzīmējam ar Anatolija Kreipāna stāstu par agrāko gadu čempionātu lielākajiem skandāliem – ne tikai labi zināmo Maradonas “Dieva roku”, bet arī par milzu kukuli Peru izlasei, tukšajām šļircēm un ampulām Vācijas izlases ģērbtuvē, Kolumbijas izlases kapteiņa bojājeju un citiem. 

Advokāts Egons Rusanovs ievērību guva šā gada pavasarī, kad bez maksas piedāvāja palīdzību jaunietim, kuram bija uzbrucis kāds garāmgājējs tikai tādēļ, ka puisim bijis Ukrainas karogs. “Skatījos televīzijas sižetu par šo notikumu, un man uznāca trakas dusmas par to ārprātu. Man rokā bija telefons, uzrakstīju feisbukā, ka mūsu advokātu birojs pro bono ir gatavs sniegt cietušajiem juridisko palīdzību. Manā praksē tas ir vienīgais gadījums, kad esmu pats pieteicies vest kādu lietu,” intervijā saka Rusanovs. Viņš arī dalās pārdomās par latento naidu Latvijas sabiedrībā un to, ka mūsdienu sabiedrībā ir zudušas bailes no soda. 

Kinorežisors Uldis Cipsts kinoindustrijā ir uzkrājis plašu, kaut reizēm arī visai rūgtu pieredzi. Sarunā viņš stāsta par krievu seriāla filmēšanu Baltkrievijā un sava jaunākā darba “Anna no Zaļkalniem” izredzēm pasaules kinotirgū. 

Uzņēmējs Mārtiņš Sils, kurš strādā IT jomā, ar motociklu ir vairāk nekā piecas reizes apbraucis apkārt pasaulei. Ne bez piedzīvojumiem, protams...  Viņa stāstu vācelītē ir gan atmiņas par “šmigas” meklēšanu Irānā, gan gulēšanu uz skudru takas Paragvajā. 

Krievijas televīzijas propagandisti Margarita Simonjana, Vladimirs Solovjovs, Olga Skabejeva un viņiem līdzīgie droši vien uzskata, ka neko ļaunu nedara, tikai palīdz celt savas valsts pilsoņu patriotisko garu un pārliecināt visu pasauli par Putina izvēlētā kursa nekļūdīgumu. Tomēr vēsture rāda, ka propagandisti reizēm ņem nelabu galu. Piemēri nav tālu jāmeklē – pietiek paraudzīties, kas notika pēc Otrā pasaules kara ar vairākiem bēdīgi slaveniem propagandas frontes cīnītājiem, kuri strādāja Vācijas, Itālijas un Japānas labā. Par to tad arī vienā no žurnāla materiāliem. 

Plastmasas iepirkumu maisiņš, kurā nesam pārtiku no lielveikala, ir kļuvis par tik ierastu mantu, ka tam nepievēršam uzmanību. “9Vīri” nolēma praksē pārbaudīt, kura lielveikala maisiņš ir visizturīgākais. Rezultāti pārsteidza pat pašus testa rīkotājus...