foto: Shutterstock
"Deviņvīri" dalās idejās: ko dāvināt džentlmenim Ziemassvētkos
2021. gada 11. decembris, 05:48

"Deviņvīri" dalās idejās: ko dāvināt džentlmenim Ziemassvētkos

Sandris Metuzāls

9vīri

Aldis Miesnieks

9vīri

Pietrūcis ideju Ziemassvētku dāvanu iegādei? Piedāvājam Deviņvīru veidotu 12 dāvanu izlasi – gan jau kaut ko noderīgu te atradīsi!

Blašķīte kabatā

foto: Publicitātes foto

Ar ādu apvilkta 200 gramu tērauda blašķe. Komplektā iekļautas četras tērauda glāzītes un trekteris, kas atvieglo blašķes uztankošanu.

Noderēs: visiem mežā staigātājiem, copmaņiem un medniekiem.

Cena: 20 EUR

Redzēt visu

foto: Publicitātes foto

Firmas "Helios" 7x50 binoklis. Lēcas diametrs – 50 mm, septiņkārtējs palielinājums. Svars – 750 grami, darbības diapazons – līdz vienam kilometram.

Noderēs: visiem dabas ritu pētniekiem, putnu un zvēru vērotājiem.

Cena: 45,95 EUR

Zemūdens izlūks

foto: Publicitātes foto

"Deeper Chirp 2|+ eholote. Svars – 92 grami. Wi-Fi savienojums. Darbības rādiuss + dziļums – līdz 100 metriem. 360 grādu skeneris. Darbojas temperatūrā no – 20 līdz + 40 grādiem pēc Celsija. Komplektā – nomaināma korpusa virsbūve.

Noderēs: aktīvajiem copmaņiem gan vasaras, gan ziemas periodā, it sevišķi pie neiepazītām ūdenskrātuvēm.

Cena: 350 EUR

Baltieša laikrādis

foto: Publicitātes foto

Rokas pulkstenis ar latvieša ausij tīkamu zīmolu – "Baltic Watches". Patiesībā gan ar Baltiju tam ir diezgan attāls sakars – vienīgi tik daudz, ka šo zīmolu radījis poļu izcelsmes uzņēmējs, kuram arī Baltijas jūras smilšainās pludmales liekas tuvas un mīļas. Pulksteņu mehānismi darināti Honkongā, dizains izstrādāts Francijā, bet nosaukums nācis no Dzintarjūras krastiem.

Noderēs: Baltijas patriotiem.

Cena: 650 EUR

Salokāms tālrunis

foto: Publicitātes foto

Mūsdienu viedtālruņiem ir viens mīnuss – tie kļūst arvien lielāki, tāpēc bikšu kabatā tos jau ir pagrūti ievietot. "Samsung Galaxy Z Flip3" šajā ziņā ir patīkams izņēmums, jo to var salocīt, tā samazinot līdz plānas cigarešu paciņas izmēram. Taču ekrāna izmērs ir saglabāts pieklājīgs – 6,7 collas atvērtā stāvoklī.

Noderēs: vietas un telpas ekonomētājiem.

Cena: 1062 EUR

Plates bez vadiem

foto: Publicitātes foto

Jau vairākus gadus turpinās vinila plašu renesanse, un nu jau tirdzniecības apjomu ziņā plates stabili iekabina CD. Tomēr šādas tādas jauno tehnoloģiju vēsmas vinila pasaulē ir ienākušas, piemēram, "Sony" piedāvā atskaņotāju, kuram nav nepieciešami vadi skaļruņu pievienošanai, tos aizstāj "Bluetooth".

Noderēs: oldschool melomāniem.

Cena: 200 EUR

Burbuļi nepazudīs

foto: Publicitātes foto

Gadās, ka mājas ballītē esi atkorķējis šampanieša pudeli, taču visu neizdzer. Ja atstāsi to atvērtu, drīz vien visi burbuļi būs izčibējuši, bet tas nekur neder. Ir risinājums – Vacu Vin īpašais šampanieša korķis, kas pudeli noslēdz pilnībā hermētiski un pat pēc mēneša visi burbulīši būs savās vietās.

Noderēs: dzērienu gurmāniem.

Cena: 16 EUR

Zvaigžņu karte

foto: Publicitātes foto

Astronomija kļūst īpaši aizraujoša, ja tavā rīcībā ir teleskops. Bet vēl labāk, ja tas ir mūsdienīgs digitālais teleskops Vaionis Vespera. Mugursomā viegli ievietojamo ierīci var saslēgt kopā ar planšeti vai datoru un zvaigznes tuvplānā aplūkot tā ekrānā – palielinājums būs patiešām neticams. Turklāt nebūs jāmeklē debesjumā, kur tad īsti atrodas Mazie Greizie Rati; izmantojot īpašu lietotni, teleskops pats visu atradīs.

Noderēs: debess pētniekiem un romantiķiem.

Cena: 1500 EUR

Spēka nazis

foto: Publicitātes foto

Latvijas meistara Anri Anaņina – par viņu esam rakstījuši Deviņvīros – darinātā Latvijas spēka nažu sērija ir ne tikai praktiska, bet arī tautiska un stilīga. Augstas kvalitātes nažu spali rotāti ar dažādām latvju spēka zīmēm, taču pats galvenais – šie naži ir patiešām kvalitatīvs roku darbs. Komplektā ir arī ādas maksts ar gravējumu un dāvanu kastīte.

Noderēs: ikvienam praktiskam džentlmenim.

Cena: 79 EUR

Bezvadu austiņas

foto: Publicitātes foto

Vienas no šā brīža labākajām bezvadu austiņām "Philips Fidelio T1" – miniatūras, taču ar izcilu skaņas detalizāciju. Pateicoties glītajai kastītei, kas vienlaikus kalpo kā lādētājs, mūzikas skaņas iespējams baudīt līdz pat 35 stundām, iztiekot bez pieslēgšanās ārējam strāvas avotam.

Noderēs: visiem melomāniem.

Cena: 300 EUR

"Luftwaffe" zeķes

foto: Publicitātes foto

Zeķes kara vēstures cienītājiem – veltījums leģendārajam Otrā pasaules kara laiku vācu iznīcinātājam "Messerschmitt Bf-109". Ja nepatīk kara lietas, kompānijas "Heel Thread" mājaslapā var iegādāties arī zeķes ar dažādu mašīnu zīmolu un sacīkšu simboliku.

Noderēs: visiem divkājainiem.

Cena: 10 EUR

CO2 monitors

foto: Publicitātes foto

Latvijā ražota glīta ierīce, vārdā "Maple", kuras uzdevums ir mērīt gaisa kvalitāti telpās. Ja istabā sakrājies pārāk daudz CO2, tad zaļo kļavas lapas attēlu nomainīs dzeltens vai pat sarkans – tā ir zīme, ka nepieciešams telpu izvēdināt. Ļoti noderīga uzparikte Covid-19 laikā.

Noderēs: visiem, kuri rūpējas par savu un apkārtējo labsajūtu.

Cena: 149 EUR

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

Šis raksts un daudz kas cits interesants žurnāla "Deviņvīri" jaunākajā numurā, kas nopērkams preses tirdzniecības vietās visā Latvijā.