"9 Vīri" atskatās uz septembra notikumu TOP
Par to, kā nule Igaunijā notikušajā pasaules rallija čempionāta posmā klājās latviešu sportistiem Mārtiņam Seskam un Renāram Francim, var izlasīt šajā "Deviņvīru" numurā. Bet te būs mazliet neierasts kadrs no Igaunijas rallija – tā sacīkšu mašīna izskatās lēcienā, ja skatāmies no apakšas.
2020. gada 2. oktobris, 04:10

"9 Vīri" atskatās uz septembra notikumu TOP

9vīri

Žurnāls "9 Vīri" katrā savā numurā atskatās uz iepriekšējā mēneša interesantākajiem notikumiem un kadriem visā pasaulē.

Piedāvājam jums iepazīties ar deviņiem notikumiem un zīmīgām fotogrāfijām, kas tā vai citādi ir pieminēšanas vērti. Šis tops un daudz kas cits interesants žurnāla "9 Vīri" oktobra numurā.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Žurnāla "9vīri" oktobra numura vāks.

Ukraiņa lēciens

foto: Red Bull Content Pool
Pirms gada ukraiņu parkūrists jeb brīvskrējējs Aleksandrs Titarenko mēģināja fiksēt rekordu, pārlecot no vienas braucošas kravas automašīnas uz otru. Attālums starp abām automašīnām bija četri metri, un pārvietojās tās ar ātrumu 25 kilometri stundā. Pērnais mēģinājums beidzās ar to, ka Aleksandrs mazliet kļūdījās, ielēca otrās automašīnas vējstiklā un traumēja kājas pirkstu. Otrais, šā gada, piegājiens jau bija krietni veiksmīgāks – un jauns rekords lēkāšanā no auto uz auto ir tapis!

Uzkāpt kalnā

foto: Vida Press
Kanādiešu alpīnists Vils Gads pirms kāda laiciņa pirmais pasaulē uzrāpās pa aizsalušo Niagāras ūdenskritumu. Šoruden viņš aizdevies uz Kilimandžāro, kur arī atradis kādu ledāju, kurā uzrāpties.

Skats no apakšas

Par to, kā nule Igaunijā notikušajā pasaules rallija čempionāta posmā klājās latviešu sportistiem Mārtiņam Seskam un Renāram Francim, var izlasīt šajā "Deviņvīru" numurā. Bet te būs mazliet neierasts kadrs no Igaunijas rallija – tā sacīkšu mašīna izskatās lēcienā, ja skatāmies no apakšas.

Saliec Poteru!

foto: ddp images/Ferrari Press / Vida
Klajā laists "Lego" klucīšu komplekts, no kura sastāvdaļām var salikt vietu, kas redzama filmās par mazgadīgo burvi Hariju Poteru, – Diagonālalejas iepirkšanās ielu. Komplektā ir 5000 klucīšu, un viss šis prieks maksā 400 eiro. Cik laika prasa ielas salikšana – kas to lai zina...

Čaklās šuvējas

foto: Liu Chaofu / Costfoto/Sipa USA/
Kamēr visa pasaule sociāli un fiziski distancējas, tikmēr Ķīnā norisinās izšuvēju čempionāts. Toties svaigā gaisā!

Lundgrēna māja. Nopērkama

foto: Douglas Elliman /Vida Press/ Vid
Zviedrijā dzimusī bojeviku zvaigzne Dolfs Lundgrēns pārdod savu Losandželosas māju. Četras guļamistabas, sešas vannasistabas un personīgā kinozāle piedevām. Ir arī trenažieru zāle un baseins. Ja ir lieki 4,25 miljoni dolāru – laipni lūgti!

Benksija šedevrs

foto: AP/Scanpix
Slavenais ielu mākslinieks Benksijs pasauli aplaimojis ar jaunu gleznu. Saucas tā "Parādi man Monē" un patlaban atrodas Sotheby’s izsoļu namā Londonā. Oktobra beigās to pārdos izsolē. Šedevra orientējošā cena ir 3–5 miljoni mārciņu.

Baltkrievu meitenes

foto: Valery Sharifulin/TASS/ Vida Press
Baltkrievijā jau otro mēnesi turpinās protesti, kas sākās pēc nekaunīgās prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanas. Tagad protestētāju pirmajās rindās ir izgājušas baltkrievu sievietes, kuras aci pret aci stājas pretī omoniešiem un citiem diktatūras sargiem. Sākumā tie īsti nezināja, ko ar sievietēm iesākt, taču drīz vien meta kaunu pie malas un bez ceremonijām sāka arestantu mašīnās mest arī meitenes.

Hokejs karantīnā

foto: LETA
Jauno KHL sezonu Rīgas Dinamo sāka ar jauna dizaina formas tērpiem un jaunu treneri – Pēteri Skudru. Taču ilgi ballīte neturpinājās: jau septembra vidū gan daži Dinamo, gan citu komandu hokejisti saslima ar Covid, tāpēc sezonas grafiks ir zem lielas jautājuma zīmes – kā lai nospēlē visas paredzētās spēles, ja komandas atrodas karantīnā?

Tēmas