Favorīti izcīna smagas uzvaras; "Jelgava" zaudē vietu virslīgā
foto: Ruslans Antropovs/TonyBet virslīga
FK "Jelgava" pēc zaudējuma pret "Valmieru" vairs nevar saglabāt vietu virslīgā.
Futbols

Favorīti izcīna smagas uzvaras; "Jelgava" zaudē vietu virslīgā

Jauns.lv/LETA

"Auda" sestdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 34.kārtas spēlē, gūstot divus vārtus pamatlaika izskaņā, izcīnīja panākumu.

Favorīti izcīna smagas uzvaras; "Jelgava" zaudē vi...

"Auda" viesos ar 2:1 (0:1) uzvarēja "Daugavpili", pārspējot daugavpiliešus ceturto reizi šosezon. Laukuma saimniekus jau 11.minūtē vadībā izvirzīja Armans Galajs. "Auda" panāca neizšķirtu tikai 80. minūtē, kad daugavpiliešu vārtsargu pārspēja Deniss Meļņiks. Astoņas minūtes vēlāk Meļņiks vēlreiz izcēlās ar precīzu sitienu, izvirzot vadībā "Audu" un atnesot viesiem panākumu.

Tikmēr "Jelgava" piedzīvoja zaudējumu un atlikušajās divās spēlēs vairs nevar cīnīties par palikšanu virslīgā arī nākamajā sezonā "Jelgava" viesos ar 2:3 (1:0) piekāpās "Valmierai".

Jelgavnieki guva pirmos vārtus jau pēc spēlētām nepilnām 12 minūtēm, kad mājinieku vārtsargu pārspēja Rihards Bečers. Pirmā puslaika turpinājumā abas komandas spēlēja aktīvi, abu vienību pārstāvjiem nopelnot pa divām dzeltenajām kartītēm. Savukārt otrā puslaika ievadā valmieriešus mazākumā atstāja Ralfs Kragliks, kurš tika pie sarkanās kartītes, taču tas neliedza "Valmierai" panākt neizšķirtu, 63. minūtē pēc jelgavnieku aizsargu kļūdas viesu vārtos bumbu raidot Aliunam Ndojam. Vēl nepilnas septiņas minūtes vēlāk "Valmieru" vadībā izvirzīja Renārs Varslavāns. Pēc mazāk kā trīs minūtēm rezultāts kļuva neizšķirts pēc Agra Glaudāna vārtu guvuma, taču neilgi pēc tam vienu vārtu pārsvaru mājiniekiem atjaunoja Kristers Penkevics.

Lai turpinātu cīņu par vietas saglabāšanu virslīgā, "Jelgavai" šajā mačā vajadzēja izcīnīt uzvaru.

Citā mačā "Liepāja" viesos ar 3:1 (1:1) pārspēja "Grobiņa"/LFS futbolistus, liepājniekiem nodrošinot vietu virslīgā arī nākamajā sezonā bez pārspēlēm. Ar precīzu 11 metru soda sitienu laukuma saimniekus 32. minūtē vadībā izvirzīja Andris Krušatins, bet desmit minūtes vēlāk neizšķirtu panāca Danila Patijčuks. "Liepājas" uzvaru pamatlaika izskaņā izrāva Luiss Ilariu jeb Dodo, kurš panākumu nesošos vārtus guva tikai 90. minūtē, bet kompensācijas laika trešajā minūtē pārsvaru dubultoja Muhamadū Diavs.

Svētdien 34. kārtas spēlē "Riga" savā laukumā tiksies ar "Tukums 2000"/"Telms" vienību, bet pirmdien "Metta" uzņems RFS.

Turnīra tabulā pēc 33 kārtām RFS kontā ir 84 punkti, "Riga" ir 78 punkti, "Valmierai" un "Audai" ir 54 punkti 34 mačos. Piektā ar 40 punktiem ir "Daugavpils", "Liepājai" ir 37 punkti 34 mačos, "Metta" futbolisti 33 spēlēs tikuši pie 36 punktiem, "Tukums 2000"/"Telms" komandai ir 32 punkti, "Grobiņa"/LFS vienībai - 29 punkti, bet 21 punktu ir sakrājusi "Jelgava", kura noslēdzošajās divās kārtās vairs nevar nosargāt vietu virslīgā. Kā zināms, "Valmiera" par finanšu pārkāoumiem ir jau zaudējusi deviņus punktus, bet riskē zaudēt vēl 25, kas atsviestu uz priekšpēdējo pozīciju.

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9. novembrim. Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.