Zorikam 18 punkti Francijā, Bertānam 17 Adrijas līgā; Strautiņam un Gražulim panākumi Itālijā, Kuruciem Spānijā
foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas izlases saspēles vadītājs Kristers Zoriks.
Basketbols

Zorikam 18 punkti Francijā, Bertānam 17 Adrijas līgā; Strautiņam un Gražulim panākumi Itālijā, Kuruciem Spānijā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Kristers Zoriks sestdien guva 18 punktus Francijas augstākās līgas mačā, taču viņa pārstāvētā "Le Portel" piedzīvoja neveiksmi.

Zorikam 18 punkti Francijā, Bertānam 17 Adrijas lī...

"Le Portel" viesos ar 74:77 (20:22, 16:18, 10:18, 28:19) piekāpās "Le Mans" vienībai. Zoriks spēlēja 31 minūti un 34 sekundes un realizēja divus no pieciem divu punktu metieniem, četrus no astoņiem tālmetieniem un divus soda metienus. Viņa kontā arī sešas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, trīs kļūdas un četras piezīmes, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu 19 un +/- rādītāju -3. Latvijas basketbolistam kļūstot par otru rezultatīvāko viesu rindās, "Le Portel" komandā ar 23 punktiem izcēlās Deandrē Golstons, bet mājinieku panākumu ar 16 punktiem sekmēja Trejs Bukanans un Trevors Hadžinss.

"Le Portel" sezonas ievadā uzvarējusi vienā no sešām spēlēm un turnīra tabulā atrodas 15.p ozīcijā 16 komandu konkurencē. Iepriekšējā sezonā Francijas meistarsacīkstēs uzvarēja "Monaco", kas finālsērijā ar 3-1 guva virsroku pār "Paris".

Tikmēr Artūrs Strautiņš sestdien Itālijas A sērijas mačā izcēlās ar 15 punktiem un palīdzēja Tortonas "Derthona" izcīnīt panākumu. "Derthona" viesos ar 84:78 (16:19, 27:25, 21:15, 20:19) bija pārāka pār Trapāni "Shark". Strautiņš spēlēja 25 minūtes un raidīja grozā trīs divu punktu metienus, vienu no trijiem tālmetieniem un sešus no septiņiem soda metieniem. Viņa kontā arī četras atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, nopelnīja divas piezīmes, izprovocēja četrus sodus un iekrāja +/- rādītāju -4 un efektivitātes koeficientu 22. Latvietis starp uzvarētājiem bija rezultatīvākais, bet vēl 13 punktus Tortonas vienības labā guva Kristians Vaitals. Mājinieku rindās ar 15 punktiem izcēlās Džastins Robinsons.

Citā mačā Andreja Gražuļa pārstāvētā un Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus" izbraukumā ar 74:69 (15:20, 17:17, 23:17, 19:15) uzvarēja Kremonas "Vanoli" vienību. Gražulis laukumā bija 15 minūtes un, realizējot vienu tālmetienu guva trīs punktus. Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja divas piezīmes, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu divi un +/- rādītāju -5.

Svētdien maču aizvadīs arī Kārļa Šiliņa pārstāvētā "Pistoia", kas viesosies pie "Varese". Gražuļa komanda sezonu sākusi ar četrām uzvarām tikpat mačos, bet Strautiņa komanda izcīnījusi trīs uzvaras, bet "Pistoia" tikusi pie bilances 2-2. Iepriekšējā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "Olimpia", kas finālsērijā ar 3-1 guva virsroku pār Boloņas "Virtus".

Savukārt Dāvis Bertāns Adrijas līgas mačā izcēlās ar 17 punktiem un palīdzēja Apvienoto Arābu Emirātu komandai "Dubai" izcīnīt uzvaru "Dubai" viesos ar 102:74 (35:17, 23:19, 23:16, 21:22) guva panākumu pār Zagrebas "Cibona".

Bertāns laukumā bija 18 minūtes un 57 sekundes un realizēja vienu divu punktu metienu un piecus no astoņiem tālmetieniem. Viņa kontā arī viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, pārtverta bumba, divi bloķēti metieni, divas piezīmes un viens izprovocēts sods, noslēdzot maču ar labāko +/- rādītāju komandā (+18) un efektivitātes koeficientu 18. Latvijas basketbolists starp uzvarētājiem bija rezultatīvākais, bet vēl 16 punktus "Dubai" labā guva Džekorijs VIljamss. Mājinieku rindās ar 16 punktiem un piecām bumbām zem groziem izcēlās Domagojs Vukovičs.

"Dubai" ar piecām uzvarām sešos mačos turnīra tabulā atrodas otrajā pozīcijā. Dubaijas komanda tika izveidota šogad un savu pirmo sezonu aizvada Adrijas (ABA) līgā.

Tikmēr Rodions Kurucs Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē guva astoņus punktus un palīdzēja viņa un brāļa Artūra pārstāvētajai Mursijas UCAM tikt pie uzvaras. Mursijas vienība viesos ar 82:75 (21:20, 19:13, 20:17, 22:25) guva panākumu pār "Girona".

Rodions Kurucs laukumā bija 15 minūtes un 50 sekundes un realizēja četrus no sešiem divu punktu metieniem, kā arī izcīnīja trīs bumbas zem groziem, iekrāja četras rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja piecas piezīmes, izprovocēja vienu sodu, iekrāja +/- rādītāju +25 un efektivitātes koeficientu pieci. Artūrs Kurucs palika uz rezervistu soliņa.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Lude Hakansons, kamēr Žironas komandas labā 14 punktus guva Aiks Iroegbu.

Citā mačā Ingus Jakoviča pārstāvētā "Coruna" savā laukumā ar 110:86 (24:24, 27:20, 31:16, 28:26) sagrāva Saragosas "Casademont". Jakovičs spēlēja 18 minūtes un 23 sekundes un, raidot grozā vienu no četriem tālmetieniem un divus no trijiem soda metieniem, guva piecus punktus. Viņa kontā arī piecas rezultatīvas piespēles, viena atlēkusī bumba, divas kļūdas, četras piezīmes un divi izprovocēti sodi, noslēdzot maču ar +/- rādītāju +10 un efektivitātes koeficientu trīs.

Svētdien maču aizvadīs arī Mārča Šteinberga pārstāvētā Manrezas "Baxi", kas viesosies pie Madrides "Real". Mursijas komanda ar bilanci 3-2 atrodas sestajā vietā, "Baxi" ar divām uzvarām un diviem zaudējumiem ieņem astoto vietu, bet "Coruna" ar diviem panākumiem ir 13. starp 18 komandām. Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempioni kļuva Madrides "Real", kas finālsērijā ar 3-0 pārspēja Mursijas UCAM.