Sabiedrība

"Cīniņš kā Amerikas grāvējā!" Aculiecinieks dalās ar spilgtiem iespaidiem par zagļu aizturēšanu veikalā "Rimi"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/Degpunktā

Aizvadīto trīs gadu laikā garnadži kļuvuši aizvien aktīvāki un agresīvāki - ja 2022. gadā fiksētas 6519 zādzības, tad pērn to skaits pieauga par trešdaļu, līdz 9422 zādzībām. Kaspars, kurš veikalā "Rimi" bijis aculiecinieks zagļu aizturēšanai atklāj, ka "notikušais līdzinājies Holivudas grāvējam".

"Cīniņš kā Amerikas grāvējā!" Aculiecinieks dalās ...

Kā vienu no vietām, kur pieaudzis zagšanas apmērs var minēt Sarkandaugavu. Veikala darbinieki atklāj, ka "zagšanas mēģinājumus viņi šeit jau uztver par ikdienu". Kaspars kļuvis par aculiecinieku zagļu aizturēšanai veikalā “Rimi”, kas atrodas Sliežu ielā. Viņš "Degupunktā" atklāj, ka garnadži nav padevušies bez cīņas.

“Nu, tur bija grautiņš. Citi teica, tā kā amerikāņu “bojevikos”. Aptuveni tā. Protams, ka tur tie visi skeneri visi lūza. Tur viņu divreiz jau uz flīzēm nolikām, uz zemes," atklāj Kaspars. 

“Viens no tiem zagļiem bija pilnu mugursomu ar balzama pudelēm pielādējis, un pēc tam mēģināja aizskriet prom. Apsargs saķēra, un tie pārējie atkal rauj viņu ārā un mēģina dabūt savējo pudeles brāli prom no turienes. Nolikām zemē, bet viņi centās aiz rokām, kājām, aiz kurpēm, aiz apaviem viņu raut ārā, lai tikai dabūtu viņu prom,” iespaidos dalās vīrietis.

“Rimi” pārstāve Inga Bite stāsta, ka situācija nav bijusi tik dramatiska. Kaut arī veikals finansiālus zaudējumus šajā gadījumā necieta, aizskarti tika iestādes darbinieki. Viens no apmeklētājiem, kurš iepriekš jau bija mēģinājis piesavināties preces no uzņēmuma, arī šoreiz piesaistīja apsarga uzmanību.

Vairāk skaties video!