“Tele2” brīdina par krāpniekiem, kas uzdodas par uzņēmuma darbiniekiem
foto: Ieva Lūka/LETA
Uzrakts "Tele2" uz ēkas jumta.
Sabiedrība

“Tele2” brīdina par krāpniekiem, kas uzdodas par uzņēmuma darbiniekiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Multipakalpojumu uzņēmums “Tele2” aicina savus klientus būt uzmanīgiem, jo šobrīd ir aktivizējušies krāpnieki, kas zvana uzņēmuma klientiem, uzdodas par “Tele2” darbiniekiem un cenšas iegūt Smart ID datus.

“Tele2” brīdina par krāpniekiem, kas uzdodas par u...

Krāpnieki kā pamatojumu savam zvanam min līguma pagarināšanu, kā arī pirms šīs sarunas cenšas iegūt pašapkalpošanās portāla pieejas kodu. “Tele2” atgādina, ka uzņēmums nelūdz klientus pa tālruni nosaukt īsziņās atsūtītu pašapkalpošanās portāla mans.tele2.lv kodu.

“Tele2” arī vēlreiz uzsver, ka klientiem ir svarīgi skeptiski izturēties pret aizdomīgiem zvaniem, kas steidzina pieņemt kādu lēmumu, nesaukt savus personas datus vai īsziņās saņemtus kodus, kā arī noteikti neaktivizēt Smart ID vai e-parakstu attālināti pa telefonu.

Ja gadījumā klientam ir radušās aizdomas, ka viņš krāpniekiem ir izpaudis datus, aicinām nekavējoties pārliecināties, vai pašapkalpošanās portālā mans.tele2.lv nav izmainīti klienta personas dati, un nomainīt paroli. Neskaidrību un aizdomu gadījumā noteikti var sazināties ar “Tele2” un precizēt, vai tiešām uzņēmuma darbinieks ir zvanījis klientam.

“Tele2” aicina klientus rūpīgi pārdomāt, kāda informācija un dati tiek publicēti sociālajos tīklos, jo krāpnieki bieži vien izmanto tos, lai savāktu informāciju par cilvēkiem un uzrunātu viņus.