0dienas
8stundas
36minūtes
59sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ikauniekam nedaudz rūgtuma sajūta; Savaļnieks lepojas ar sniegumu laukumā
foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
Arī pats Roberts Savaļnieks nonāca lieliskā vārtu gūšanas situācijā, tomēr neprata pārspēt deviņas spēles Vācijas izlasē aizvadījušo vārtsargu Kevinu Trapu.
Futbols

Ikauniekam nedaudz rūgtuma sajūta; Savaļnieks lepojas ar sniegumu laukumā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas kluba RFS futbolisti UEFA Eiropas līgas mačā ar Frankfurtes "Eintracht" gribēja izraut vismaz neizšķirtu, pēc zaudējuma atzina RFS spēlētājs Jānis Ikaunieks.

Ikauniekam nedaudz rūgtuma sajūta; Savaļnieks lepo...

Jau ziņots, ka Latvijas čempione futbolā RFS ceturtdien UEFA Eiropas līgas pamatturnīra trešās kārtas spēlē viesos ar rezultātu 0:1 (0:0) zaudēja 2022. gada šī turnīra uzvarētājai "Eintracht".

"Pretī bija ļoti augsta līmeņa komanda un fantastiska atmosfēra. Viņi arī šajā mačā spēlēja augstākajā līmenī, bet radījām diezgan solīdu pretspēli. Gribējās aizķerties vismaz uz neizšķirtu, ir nedaudz rūgtuma sajūta, bet laikam kopsummā nav tik slikti," pēc mača norādīja Ikaunieks.

"Ņemot vērā spēka samērus, ka pie tādas spēles, ka mums pat bija iespēja sākumā izraut vadību un pēc tam neizšķirtu pašās spēles beigās, ir arī pozitīvi, ka varam spēkoties ar tāda līmeņa komandām. Tomēr gribējās kaut ko vairāk," turpināja futbolists.

Maču klātienē noraudzījās 56 600 skatītāju, kas ir Latvijas futbola klubu starptautisko spēļu apmeklētības rekords. "Fantastisks stadions, bet spēles laikā es vairāk cenšos koncentrēties uz darbībām laukumā. Tomēr, kad ir brīdis, kad viņi dzied tribīnēs, to nevar nesajust," piebilda latvietis.

Tikmēr RFS malējais aizsargs Roberts Savaļnieks uzskata, ka RFS jālepojas ar parādīto sniegumu. "Noteikti ir jālepojas ar mūsu komandu. Es domāju, ka likām viņiem pasvīst. Ja mēs ienākam ģērbtuvē un esam noskumuši par to, ka diezgan labā spēlē zaudējām 0:1 izbraukumā Frankfurtē, tad domāju, ka esam lieli malači," teica Savaļnieks.

"Protams, ka gribētos dabūt tos punktiņus, tad vispār būtu fantastika, bet aizvadījām kvalitatīvu maču. Mums ir jālepojas ar to, ko parādījām laukumā, bet pie zaudētas spēles nevar arī pārāk daudz priecāties," viņš turpināja.

Latvijas futbolists atklāja, ka pirms mača bija sagatavots konkrēts spēles plāns, kā spēlēt pret "Eintracht", un RFS pietiekoši veiksmīgi izdevies izpildīt. "Skaidrs, ka zinājām, ka mums nebūs daudz iespēju gūt vārtus, kaut gan tagad pēc spēles to iespēju bija pietiekoši daudz, lai gūtu vismaz vienus vārtus, tāpēc domāju, ka diezgan labi izpildījām spēles plānu. Tiešām daudz kas izdevās," skaidroja Savaļnieks.

"Pirms mača runājām, ka mums nav ko baidīties - ir jāiet un jābauda futbols šajā atmosfērā. Tas noteikti palīdz, ka nav šis spiediens kļūdīties, tāpēc centāmies spēlēt ar bumbu droši un pieturēt, kad bija iespējas," viņš piebilda.

RFS trīs spēlēs tikusi pie viena punkta un turnīra tabulā ir 31.pozīcijā 36 komandu konkurencē.