Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Drīz pēc sievas neārstējamās slimības olimpiskā leģenda atklāj, ka arī viņam dzīvot atlicis pavisam maz
foto: Mirrorpix / Vida Press
Sers Kriss Hojs ar sievu Sāru pēc zelta medaļas saņemšanas Londonas olimpiskajās spēlēs.
Sporta zvaigznes

Drīz pēc sievas neārstējamās slimības olimpiskā leģenda atklāj, ka arī viņam dzīvot atlicis pavisam maz

Kaspars Apsītis

Jauns.lv

Viens no visu laiku izcilākajiem olimpiešiem, seškārtējais olimpiskais čempions treka riteņbraukšanā Kriss Hojs paziņojis, ka sirgst ar vēzi vairs neārstējamā stadijā. Ārsti viņam ir paziņojuši, ka viņam atlicis dzīvot divus līdz četrus gadus.

Drīz pēc sievas neārstējamās slimības olimpiskā le...

Četrdesmut astoņus gadus vecais skots šī gada sākumā atklāja, ka viņam ir diagnosticēts vēzis. Intervijā laikrakstam “The Sunday Times” viņš stāsta, ka jau gadu zinājis, ka viņam vēzis ir nedziedināmā stadijā.

Šis publiskais paziņojums seko tikai dažus mēnešus pēc tam, kad Krisa 40 gadus vecajai sievai Sāra diagnosticēta multiplā skleroza agresīvā formā. Sievietei jau tagad ir grūti veikt šķietami vieglas sadzīviskas darbības, piemēram, atslēgu ielikšanu slēdzenē.

Intervijā “The Sunday Times” bruņinieku kārtā uzņemtais sers Kriss Hojs neslēpj, ka ir ļoti noraizējies par savu deviņus gadus veco dēlu Kalumu un sešgadīgo meitu Hloju, vai viņiem kāds nepasaka, es redzēju tavu tēti un viņš nomirs.  

foto: Mark Greenwood/IPS/Shutterstock/ Vida Press
Sers Kriss Hojs ar sievu lēdiju Sāru Hoju Vimbdlonas tenisa turnīrā šogad jūlijā.
Sers Kriss Hojs ar sievu lēdiju Sāru Hoju Vimbdlonas tenisa turnīrā šogad jūlijā.

Šī iemesla dēļ nolemts uz pāris nedēļām pamest Lielbritāniju, lai vieglāk bērnus pasargātu no šāda negaidīta pārsteiguma. Bērni arī neko nezina par mammas slimību.

Hojs laikā no 2004. līdz 2012. gadam izcīnīja sešas olimpiskās zelta medaļas, bet 2013. gadā aizgāja no profesionālā sporta. Intervijā viņš atklāja, ka viņam tika diagnosticēts prostatas vēzis, kas bija izplatījies uz kauliem un progresējis līdz ceturtajai stadijai.

Sākotnēji viņš vērsās pie ārsta ar sāpēm plecā, ko uzskatīja pr sporta zālē gūtu traumu, bet pēc tam atklāja, ka viņam ir prostatas vēzis, kas ar metastāzēm bija izkaisījis audzējus plecā, iegurnī, gūžā, mugurkaulā un ribās.

“Lai cik dīvaini tas varētu šķist, tā ir daba. Ziniet, mēs visi piedzimstam un visi mirstam, un tā ir tikai daļa no procesa. Tu sev atgādini, ka man vienmēr ir paveicies, ka ir medikamenti, kurus es varu lietot, un tas aiztur slimību pēc iespējas ilgāk,” laikrakstam stāstīja Hojs.

Hojs četras reizes pēc kārtas olimpiskajās spēlēs izcīnīja medaļu. 2000. gadā Sidnejā viņš izcīnīja sudraba medaļu komandu sacensībās, četrus gadus vēlāk viņš ieguva individuālo zeltu. Pekinā 2008. gadā viņš kļuva par trīskārtēju olimpisko čempionu, 2012. gadā viņš izcīnīja vēl divus zeltus savās mājās Londonā notikušajās olimpiskajās spēlēs. Papildus sešām olimpiskajām medaļām viņš ir vienpadsmitkārtējs pasaules čempions un divkārtējs Sadraudzības valstu spēļu uzvarētājs.