Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Vasiļjevs iegūst piekto vietu sezonas pirmajās "Grand Prix" sacensībās
foto: AFP/Scanpix
Deniss Vasiļjevs.

Vasiļjevs iegūst piekto vietu sezonas pirmajās "Grand Prix" sacensībās

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas sportists Deniss Vasiļjevs svētdien ASV izcīnīja piekto vietu Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) daiļslidošanas "Grand Prix" sacensības "Skate America".

Vasiļjevs iegūst piekto vietu sezonas pirmajās "Gr...

Sestdien Vasiļjeva sniegums īsajā programmā tika novērtēts ar 85,10 punktiem, kas deva stabilu piekto pozīciju 12 dalībnieku konkurencē. Arī svētdien izvēles programmā viņš bija piektais, tiekot pie 166,37 punktiem, no kuriem 84,65 punkti bija par tehniskajiem elementiem un 81,72 punkti - par programmas komponentēm.

Summā Latvijas sportists iekrāja 251,47 punktus, izcīnot stabilu piekto vietu 12 daiļslidotāju konkurencē.

Uzvaru ar 290,12 punktiem izcīnīja īsajā programmā pirmo vietu guvušais ASV daiļslidotājs Iļja Maļiņins. Ar teicamu sniegumu izvēles programmā uz otro vietu summā pakāpās francūzis Kevins Aimozs, kurš tika pie 282,88 punktiem. Trešā vieta ar 278,67 punktiem bija japānim Kao Miuram, bet ceturtais ar 261,71 punktu bija gruzīns Nika Egadze.

Jau ziņots, ka sieviešu sacensībās Sofja Stepčenko savā debijā ierindojās 12.pozīcijā.

"Skate America" ir pirmais no sešiem "Grand Prix" posmiem, kas tiek rīkoti dažādās pasaules valstīs. ISU "Grand Prix" fināls notiks decembrī un tam kvalificēsies seši labākie daiļslidotāji. Katrs sportists piedalās divos posmos, un Vasiļjevam paredzēts startēt arī pēc mēneša gaidāmajā "Cup of China", savukārt Stepčenko nav starp daiļslidotājām, kas saņēmušas ielūgumus uz diviem posmiem.

Abi Latvijas sportisti trenējas pie Šveices trenera Stefana Lambjēla.