Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

TEKSTA TIEŠRAIDE. Krievijas karš Ukrainā: Krievijas iesaldētie aktīvi palīdz Ukrainai bruņoties

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kopš 2022. gada 24. februāra Krievija īsteno iebrukumu Ukrainā. Kopš kara sākuma ar artilēriju un raķetēm apšaudītas vairākas Ukrainas pilsētas, ik dienu valstī bez mitas skanot trauksmes sirēnām. Bojāgājušo Ukrainas civiliedzīvotāju skaits mērāms vairākos tūkstošos, bet agresorvalsts Krievija ziņas par saviem zaudējumiem neatklāj. Kara dēļ pamest savas mājas un bēgļu gaitās doties nācies miljoniem ukraiņu.

TEKSTA TIEŠRAIDE. Krievijas karš Ukrainā: Krievija...

Seko Jauns.lv teksta tiešraidei, lai par jaunākajiem notikumiem uzzinātu pirmais. Iepriekšējās teksta tiešraides arhīvs skatāms šeit un šeit.

Krievijas agresija Ukrainā

Vakar 23:51
Gruzijas prezidente: Ukrainas cīņa pret Krievijas agresiju ir arī cīņa par Gruzijas brīvību

Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili vērsās pie Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska, Moldovas prezidentes Maijas Sandu un starptautiskajiem partneriem. Viņa uzsvēra, ka Ukrainas cīņa pret Krievijas agresiju ir arī cīņa par Gruzijas brīvību, paužot pārliecību par Zelenska uzvaru un viņu kopīgo ceļu uz Eiropu.

Vakar 23:39
Ukraina izstrādā "Sting" dronu pārtvērēju

Ukraina izstrādā "Sting" dronu pārtvērēju, kas spēj lidot ar ātrumu virs 160 km/h un sasniegt augstumu līdz 3 km. Operators to vadīs, izmantojot VR brilles, un nākotnē plānots pievienot mākslīgā intelekta sistēmu automātiskai mērķēšanai.

Vakar 23:19
Zelenskis: mums ir nepieciešama lielāka pretgaisa aizsardzība

Pagājušajā nedēļā Krievija uz Ukrainu palaida vairāk nekā 20 raķetes, 800 vadāmās bumbas un vairāk nekā 500 dronus.

"Mums ir nepieciešama lielāka pretgaisa aizsardzība un tālas darbības spējas. Esmu pateicīgs visiem partneriem, kuri to saprot un atbalsta mūs," sacīja Zelenskis.

Vakar 22:48
Parīze finansēs 12 "Caesar" haubices un būtisku militāro aprīkojumu Ukrainai

Francija pārvērš 300 miljonus eiro no iesaldētajiem Krievijas aktīviem par "Caesar" haubicēm Ukrainai. 

Vakar 22:27
Konolijs kritizē Zelenska plānu aizstāt ASV karaspēku Eiropā ar Ukrainas karavīriem

Zelenska plāns aizstāt ASV karaspēku Eiropā ar Ukrainas karavīriem ir "nepiemērots," paziņoja NATO Asamblejas vadītājs Džerijs Konolijs. Viņš šo plānu nosauca par kļūdainu mēģinājumu izpelnīties Donalda Trampa labvēlību.

Vakar 21:59
Krievija lūdz Ziemeļkorejai desmitiem tūkstošu karavīru

Krievija, piedzīvojot milzīgus zaudējumus, lūdz Ziemeļkoreju nosūtīt desmitiem tūkstošu karavīru uz Ukrainu.

Vakar 21:44
Krievija sagatavojusi anketas korejiešu valodā Ziemeļkorejas karavīriem

Krievija ir sagatavojusi anketas korejiešu valodā Ziemeļkorejas karavīriem, lai atvieglotu viņu ekipēšanas procesu, ziņo CNN. Video jau parādīja, kā Ziemeļkorejas karavīri saņem Krievijas militārās formas tērpus apmācību poligonā Krievijas Tālajos Austrumos.

Vakar 21:26
Zelenskis: mums jāstrādā kopā un vienotībā

"Šonedēļ mums ir atbalsts no mūsu Uzvaras plāna partneriem – paldies Francijai, Lietuvai, mūsu partneriem, Ziemeļvalstīm un daudziem sabiedrotajiem Eiropas Savienībā. Ir ļoti labi signāli no Amerikas Savienotajām Valstīm – mēs dzirdam retoriku un tās izmaiņas. Mēs gaidām komandas ierašanos no Vašingtonas, lai strādātu pie Uzvaras plāna punktiem visos darba līmeņos. Esam vienojušies par vairākiem jauniem atbalsta pakotnēm – gan aizsardzības, gan enerģētikas jomā. Tas nav viegli, bet cita ceļa, kā uzvarēt ienaidnieku, nav. Es pateicos ikvienam, kas palīdz. Mums jāstrādā kopā un vienotībā. Mums jāstrādā kopā un vienotībā, lai mēs varētu sasniegt rezultātus mums visiem – visai Ukrainai," sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Vakar 21:00
Ukraina veic plašu uzbrukumu Krievijas reģioniem

Ukraina ir veikusi plašu dronu uzbrukumu vairākiem Krievijas reģioniem, tostarp Maskavai un vēl astoņām citām teritorijām, kā, piemēram, Kurskas un Belgorodas apgabaliem. Naktī uz 20. oktobri vairākās vietās izcēlās sprādzieni un ugunsgrēki, kad Krievijas gaisa aizsardzības sistēmas centās atvairīt dronus.

Vakar 20:43
Kurskas apgabalā notriekts Krievijas "Orion" drons

Krievijas "Orion" izlūkošanas-trieciena bezpilota lidaparāts tika notriekts Kurskas apgabalā.

Rādīt vairāk

Karš Ukrainā sākās, Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ceturtdien, 24. februārī, negaidīti sakot runu Krievijas televīzijā, paziņojot par "militāru operāciju" Ukrainā un aicinot Ukrainas armiju "'nolikt ieročus".

"Es esmu pieņēmis lēmumu par militāru operāciju," sacīja Putins neilgi pirms plkst.6 (plkst.5 pēc Latvijas laika). 

Viņš apgalvoja, ka operācijas mērķis ir civiliedzīvotāju aizsardzība un tā ir atbilde uz draudiem no Ukrainas puses. Putins piebilda, ka Krievijai nav mērķis okupēt Ukrainu un ka atbildība par asinsizliešanu gulstas uz Ukrainas '"režīmu".

Putins brīdināja pārējās valstis, ka jebkāds mēģinājums iejaukties Krievijas rīcībā novedīs pie "sekām, kādas tās nekad nav redzējušas".