Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Lielbritānijā meita nogalina savus vecākus un dzīvo ar viņu līķiem četrus gadus
foto: AP/Scanpix
Virdžīnija Makalo.
Pasaulē

Lielbritānijā meita nogalina savus vecākus un dzīvo ar viņu līķiem četrus gadus

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Lielbritānijas iedzīvotāja Virdžīnija Makalo nogalināja savus vecākus, Džonu un Loisu Makalo, 2019. gada jūnijā, un pēc tam meloja par viņu atrašanās vietu līdz brīdim, kad viņa tika arestēta 2023. gada septembrī.

Lielbritānijā meita nogalina savus vecākus un dzīv...

36 gadus vecā Virdžīnija Makalo tika notiesāta uz mūžu 11. oktobrī par vecāku Džona un Loisas Makalo nogalināšanu 2019. gadā. Viņai būs jāizcieš vismaz 36 gadi cietumā, pirms viņa varēs pretendēt uz nosacītu atbrīvošanu.

Džons (70) un Loisa (71) tika saindēti ar recepšu medikamentiem viņu mājās Greitbado, Eseksā, 2019. gada jūnijā. Džons nomira no saindēšanās, savukārt Loisa tika arī sista ar āmuru un nāvējoši sadurta, paziņoja policija.

Saskaņā ar "The Guardian", prokurore Liza Vaildinga tiesā norādīja, ka Virdžīnija "uzbūvēja improvizētu kapu" savam tēvam, kurš bija universitātes pasniedzējs. Džona "kaps" tika turēts guļamistabā un apklāts ar segām un bildēm, sacīja Vaildinga.

Turklāt, kā atklāja Vaildinga, Virdžīnija ietina Loisas ķermeni guļammaisā un atstāja viņu skapī augšstāvā guļamistabā.

Tomēr varas iestādes uzzināja par viņu nāvēm tikai pēc četriem gadiem, jo Virdžīnija "rūpīgi" slēpa slepkavības savas pašsaglabāšanās un personīgā labuma dēļ, teikts paziņojumā.

"Makalo meloja par gandrīz katru savas dzīves aspektu, uzturot izlikšanos, lai maldinātu visus, kas bija viņai tuvi, un acīmredzami izmantojot savus vecākus," piebilda Kērbijs. "Viņa ir inteliģenta manipulatore, kura aukstasinīgi izvēlējās nogalināt savus vecākus, nepadomājot par viņiem vai par tiem, kas turpina ciest viņu zaudējuma dēļ."

Varas iestādes paziņoja, ka Virdžīnija darīja ievērojamas lietas, lai noslēptu ķermeņus, un darīja visu, lai gadu gaitā atturētu ģimeni un draugus no īpašuma apmeklēšanas. Saskaņā ar policijas teikto, Virdžīnija izteica "pastāvīgus melus" par savu vecāku atrašanās vietu, atceļot ģimenes pasākumus un bieži stāstot cilvēkiem, ka viņas vecāki ir slimi, atvaļinājumā vai ilgstošos ceļojumos.

"Vienmēr tika aizvilkti aizkari, un nevarēja redzēt, vai kāds ir mājās," ilglaicīgais kaimiņš Fils Sārdžents atcerējās intervijā ar BBC. "Viņa šķita diezgan patīkama; viņa bija smieklīga un reizēm arī diezgan neganta," viņš sacīja par Virdžīniju. "Viņai bija tumšs humors."

2023. gada septembrī Eseksas grāfistes padomes drošības komanda sazinājās ar Eseksas policiju, ziņojot, ka pāra ārsts bija noraizējies par viņu labklājību pēc tam, kad kādu laiku nebija viņus redzējis. Ārsts paskaidroja, ka Džons nebija paņēmis savas zāles un nebija apmeklējis ieplānotās vizītes. "Tika atklāts, ka [Virdžīnija] bieži atcēla vizītes, izmantojot dažādus attaisnojumus, lai izskaidrotu sava tēva prombūtni," sacīja policija.

Drīz pēc tam varas iestādes sāka izmeklēšanu par pazudušām personām. Sākotnēji runājot ar Virdžīniju, policija sacīja, ka viņa meloja virsniekiem, apgalvojot, ka viņas vecāki ceļo un atgriezīsies oktobrī.

Izmeklēšanai progresējot, varas iestādes pārmeklēja pāra māju, kur Virdžīnija, pēc policijas ziņojuma, "nekavējoties atzinās" policijai, ka viņas vecāku ķermeņi atrodas mājā un ka viņa viņus nogalinājusi.

Saskaņā ar policijas ziņojumu, dokumenti, kas tika atrasti mājā, atklāja, ka Virdžīnija Makalo uzkrājusi lielus parādus, izmantojot kredītkartes savu vecāku vārdā. Pēc viņu nāves viņa turpināja tērēt viņu pensijas, paziņoja policija. Virdžīnija pieprasīja gandrīz 200 000 dolāru no pensijām un kredītkartēm, vienlaikus iztērējot gandrīz 30 000 dolāru tiešsaistes azartspēlēs pēc vecāku nāves.

"Dokumenti, kas tika atrasti šajā adresē, veidoja ainu par sievieti, kura izmisīgi centās neļaut saviem vecākiem atklāt finanšu bedres dziļumu, kuru viņa turpināja rakt, vienlaikus sniedzot viņiem maldinošas garantijas par savu nodarbinātību un nākotnes iespējām," teikts policijas paziņojumā.

Pēc Virdžīnijas notiesāšanas Džona un Loisas ģimene policijas izplatītajā kopīgajā paziņojumā norādīja, ka viņus ir "atstājis sagrautus un ar salauztām sirdīm mūsu vecāku nāves dēļ, kurus tik nežēlīgi atņēma no mums. "Tētim patika daudzi hobiji, īpaši golfs un snūkers," teikts paziņojumā. "Domājot par tēti, mēs atceramies neskaitāmos jokus, ko viņš mums stāstīja, un smieklus, ko viņš mums dāvāja. Mūsu mamma bija laipna, rūpīga un gādīga. Mamma priecājās par saviem mazbērniem."

Ģimene piebilda: "Mēģinot virzīties uz priekšu savās dzīvēs, mēs atcerēsimies laimīgos brīžus, ko pavadījām kopā ar viņiem."