Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Hokejs

"Lightning" un Girgensons rezultatīvā mačā Otavā piedzīvo pirmo zaudējumu sezonā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Tampabejas "Lightning" sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē piedzīvoja pirmo zaudējumu šosezon.

"Lightning" un Girgensons rezultatīvā mačā Otavā p...

"Lightning" izbraukumā ar rezultātu 4:5 (0:2, 3:2, 1:1) piekāpās Otavas "Senators".

Girgensons uz ledus bija desmit minūtes un piecas sekundes, no kurām divas minūtes un 53 sekundes spēlēja mazākumā. Viņš statistikā atzīmējās ar diviem metieniem pa vārtiem, spēka paņēmienu, bloķētu metienu, uzvarētiem diviem iemetieniem un noslēdza maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pirmajā trešdaļā pēc spēlētām nepilnām divām minūtēm ar precīzu metienu vairākumā mājiniekus vadībā izvirzīja Dreiks Batersons, bet 14.minūtē pārsvaru dubultoja Džošs Noriss.

foto: AP/Scanpix
"Lightning" vārtsargs Andrejs Vasiļevskis (#88) vēro, kā "Senators" uzbrucēja Deivids Perons (#57) cīnās par ripu ar Nikolasu Polu (#20).
"Lightning" vārtsargs Andrejs Vasiļevskis (#88) vēro, kā "Senators" uzbrucēja Deivids Perons (#57) cīnās par ripu ar Nikolasu Polu (#20).

Tampabejas vienība otrajā periodā panāca neizšķirtu, precīziem esot Ņikitam Kučerovam un Nikolasam Polam, taču nepilnas trīs minūtes pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem Batersons atjaunoja "Senators" vienu vārtu pārsvaru.

Otrās trešdaļas turpinājumā Džeiks Gencels atkal izlīdzināja rezultātu (3:3), bet ar precīzu metienu vairākumā trešdaļas izskaņā vienu vārtu pārsvaru "Senators" atguva Breidijs Tkačaks.

Noslēdzošā perioda ievadā mājinieku rindās vārtus mazākumā guva Noā Gregors. "Lightning" samazināja deficītu līdz vienam precīzam metienam nepilnas divas minūtes vēlāk, "Senators" vārtos ripu raidot Mičelam Čefī.

Pamatlaika izskaņā Tampabejas komanda vēl nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču vārti vairs netika gūti un mačs noslēdzās par labu Otavas vienībai, kas izcīnīja trešo panākumu.

"Lightning" vārtus sargāja Andrejs Vasiļevskis, kurš atvairīja 23 metienus, bet otrā laukuma pusē Antons Fošberjs tika galā ar 25 ripām.

Tampabejas vienība ar sešiem punktiem četrās spēlēs Austrumu konferencē atrodas piektajā vietā.