Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

Izraēla ziņo par "Hezbollah" tuneļu iznīcināšanu, Netanjahu rezidencei uzbrucis drons

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Sestdien, 19. oktobrī Izraēla veica vismaz astoņus aviācijas uzbrukumus "Hezbollah" pozīcijām Libānas galvaspilsētā Beirūtā un turpina uzbrukumus mērķiem citos valsts reģionos, īpaši dienvidos un Bekaa ielejā.

Izraēla ziņo par "Hezbollah" tuneļu iznīcināšanu, ...

Kā ziņo BBC korespondenti, divi uzbrukumi tika veikti netālu no Beirūtas lidostas, kas joprojām tiek izmantota regulāriem civilajiem reisiem. Dažos gadījumos Izraēlas armija brīdināja iedzīvotājus par nepieciešamību pamest ēku, bet laiks tam bija ļoti īss – vienā gadījumā tikai dažas minūtes.

Zaudējumi un upuru skaits vēl tiek novērtēts, bet zināms, ka vismaz viena daudzstāvu ēka ir pilnībā iznīcināta.

Pieci cilvēki gājuši bojā Izraēlas uzbrukuma rezultātā Bekaa ielejas austrumu daļā, ziņo Libānas valsts Nacionālā ziņu aģentūra (NNA).

Saskaņā ar NNA datiem, uzbrukums tika veikts dzīvojamam dzīvoklim Baalulē, un starp pieciem bojāgājušajiem ir arī Sahmāras pilsētas mērs Haidars Šahla.

Vairāki cilvēki ir ievainoti, un glābēji joprojām atrodas notikuma vietā, ziņo aģentūra.

foto: Ekrānuzņēmums
Izraēlas militārpersonas Libānas dienvidos iznīcina tuneļus, ko izmanto "Hezbollah" elites vienība "Radwan".
Izraēlas militārpersonas Libānas dienvidos iznīcina tuneļus, ko izmanto "Hezbollah" elites vienība "Radwan".

IDF ziņo par "Hezbollah" tuneļu iznīcināšanu

Izraēlas Aizsardzības spēki (IDF) paziņoja, ka iznīcinājuši tuneļus, ko izmanto "Hezbollah" elites vienība "Radwan", izmantojot "vairāk nekā 100 tonnas sprāgstvielu".

Izraēlas militārpersonas ziņo, ka to sauszemes spēki Libānas dienvidos iznīcinājuši vairāk nekā 50 tuneļu šahtas un pazemes infrastruktūru, kas atradusies "mošejās, skolās un citās civilajās ēkās", kā arī nogalinājuši "vairākus teroristus".

Iepriekš ziņu aģentūra EFE ziņoja, ka Izraēlas armija atklāja un iznīcināja lielu "Hezbollah" komandcentru Libānas dienvidos.

"Hezbollah" šo paziņojumu nav komentējusi.

Pēc jaunas uzbrukumu sērijas Beirūtas dienvidu priekšpilsētām, Izraēlas aizsardzības spēki izdeva paziņojumu, kurā norādīja, ka viņu Gaisa spēku mērķi bija "Hezbollah" ieroču noliktavas un grupējuma štāba komandcentrs Dāhijā.

"Pirms uzbrukuma tika veikti daudzi pasākumi, lai samazinātu risku nodarīt kaitējumu civiliedzīvotājiem," teikts IDF paziņojumā, "ieskaitot iepriekšēju brīdinājumu par evakuāciju."

Uz Netanjahu rezidenci raidīts lidrobots

Uz Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu rezidenci Cēzarejā, valsts ziemeļos raidīts lidrobots, paziņojusi premjera kanceleja.

Izraēlas premjerministra preses sekretārs paziņoja, ka Netanjahu un viņa sieva tobrīd ēkā nebija un neviens necieta.

Iepriekš Izraēlas militārie spēki paziņoja, ka agrā sestdienas rītā Cēzarejas virzienā tika palaisti trīs droni. Viens no tiem trāpīja ēkā, divi citi tika pārtverti.

Sestdienas vakarā Izraēlas aizsardzības spēki (IDF) paziņoja, ka pēdējo stundu laikā no Libānas teritorijas Izraēlas virzienā tika izšauti aptuveni 180 šāviņi, neprecizējot to veidu.

Saskaņā ar Izraēlas medicīnas dienesta Magen David Adom (MDA) sniegto informāciju, viens cilvēks, kurš atradās savā automašīnā, gāja bojā no šrapneļa šķembām.

Citā incidentā 29 gadus vecs vīrietis guva vidēji smagus ievainojumus no raķetes šķembām, kas tika izšauta no Libānas teritorijas un trāpīja mājā Haifā, ziņo MDA.