"Riga" un "Liepāja" futbolā svin uzvaras Virslīgas spēlēs
foto: FK Liepāja
"Liepāja" savā laukumā ar 2:1 (0:0) guva panākumu pār "Auda" komandu, pārtraucot viesu nezaudēto spēļu sēriju, kas ilga kopš jūlija sākuma.
Futbols

"Riga" un "Liepāja" futbolā svin uzvaras Virslīgas spēlēs

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Liepāja" un turnīra vicelīdere "Riga" sestdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 32.kārtas mačos izcīnīja uzvaras.

"Riga" un "Liepāja" futbolā svin uzvaras Virslīgas...

"Riga" viesos ar rezultātu 2:0 (0:0) pārspēja "Jelgavu", gūstot panākumu pār jelgavniekiem ceturto reizi šosezon.

Pirmajā puslaikā daudz vairāk bumbu pārvaldīja un apdraudēja pretinieku vārtus "Riga" spēlētāji, taču, abu komandu futbolistiem iesaistoties arī konfliktos, jau pirmo 45 minūšu laikā tika parādītas kopā sešas dzeltenās kartītes. 

Rīdzinieki izvirzījās vadībā tikai 55.minūtē, kad pēc Gotjē Mankendā piespēles mājinieku vārtsargu pārspēja Antonijs Kontrerass, bet, tuvojoties pamatlaika izskaņai, 87. minūtē ar spēcīgu sitienu pārsvaru dubultoja Pape Gejs.

Citā mačā "Liepāja" savā laukumā ar 2:1 (0:0) guva panākumu pār "Auda" komandu, pārtraucot viesu nezaudēto spēļu sēriju, kas ilga kopš jūlija sākuma.

Pēc spēlētas 21 minūtes mājiniekus vadībā izvirzīja Luiss Ilariu jeb Dodo, kurš ar precīzu sitienu noslēdza pretuzbrukumu.

Mazāk kā 20 minūtes līdz pamatlaika beigām liepājnieki tika pie iespējas dubultot pārsvaru pēc tam, kad 11 metru soda sitienu nopelnīja Muhamadū Diavs. "Pendeli" izpildīt devās Dodo, vēlreiz pārspējot viesu vārtsargu un panākot 2:0.

Kompensācijas laika piektajā minūtē pēc komandas biedra tāla sitiena ar galvu bumbu mājinieku vārtos nogādāja Abioduns Ogunniji, samazinot "Liepājas" pārsvaru līdz vienam precīzam sitienam, taču mājinieki nosargāja uzvaru.

Svētdien "Metta" izbraukumā tiksies ar "Tukums 2000"/"Telms" un "Daugavpils" mājās spēlēs ar RFS.

RFS 30 mačos ir sakrājusi 78 punktus, 32 cīņās "Riga" komandai ir 75 punkti, bet "Valmierai" 32 mačos - 57 punkti. 45 punkti 31 mačā ir "Audai" un 40 punkti - "Daugavpilij", bet "Tukums 2000"/"Telms" ir 32 punkts. 31 punkts 32 spēlēs ir "Liepājai", "Metta" sakrājusi 30 punktus 31 spēlē, 32 spēlēs "Grobiņai"/LFS ir 29 punkti, bet "Jelgava" - 21 punktu.

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.