Edgars Rinkēvičs: skolotāji ir Latvijas nākotnes veidotāji
foto: Valsts prezidenta kanceleja/Dāvis Doršs
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs sveic Skolotāju dienā.
Sabiedrība

Edgars Rinkēvičs: skolotāji ir Latvijas nākotnes veidotāji

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien, 5. oktobrī, uzrunāja pedagogus Skolotāju dienā, izsakot pateicību un uzsverot skolotāju nozīmīgo lomu sabiedrībā. Šogad Skolotāju diena Latvijā tiek atzīmēta vienlaicīgi ar citām pasaules valstīm.

Edgars Rinkēvičs: skolotāji ir Latvijas nākotnes v...

"Man ir prieks, ka, sākot no šī gada, Skolotāju dienu atzīmējam tieši 5. oktobrī tāpat kā citur pasaulē," sacīja Rinkēvičs, izceļot šo īpašo dienu.

Prezidents arī atgādināja par skolotāju būtisko ietekmi uz jauniešu dzīvi un izglītību. "Savus skolas gadus mēs atceramies visu mūžu. Un no skolotājiem atkarīgs, kādas būs šīs atmiņas. Skolotāji ir tie, kuri bērnus un jauniešus iedvesmo, iedrošina un palīdz neapjukt milzīgajā informācijas upē, kas kļūst tikai dziļāka un straujāka."

Rinkēvičs sirsnīgi sveica pedagogus, uzsverot to darbu nozīmi un vēlēja spēku un izturību. "Lai ikvienam no jums izdodas iedvesmot, radīt izzināšanas prieku un izzināt un augt pašiem!" viņš sacīja, piebilstot: "Lai izdodas gan savus, gan skolēnu šķietami nereālos sapņus padarīt par īstiem sasniegumiem!"

Noslēdzot savu uzrunu, prezidents aicināja pedagogus rūpēties ne tikai par skolēniem, bet arī par sevi un saviem kolēģiem. "Vēlu jums arī spēku dažkārt apstāties un parūpēties pašiem par sevi un vienam par otru, jo jūs mums esat vajadzīgi. Jūs esat Latvijas nākotnes veidotāji."

Rinkēvičs novēlēja pedagogiem skaistu un priecīgu Skolotāju dienu.