Savu vecāku slepkavas vai upuri? Slavenā Menendezu lieta pēc vairāk nekā 30 gadiem tiks pārskatīta
foto: ©2002 RAMEY PHOTO 310-828-3445 / Vida Press
Brāļi Lails un Ēriks Menendezi vairāk nekā trīs gadu desmitus atrodas aiz restēm par vecāku nogalināšanu 1989. gadā.
Trakā pasaule

Savu vecāku slepkavas vai upuri? Slavenā Menendezu lieta pēc vairāk nekā 30 gadiem tiks pārskatīta

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Ērika un Laila Menendeza notiesāšana, kuri tika ieslodzīti pirms vairāk nekā trīsdesmit gadiem par vecāku slepkavību, tiks pārskatīta.

Savu vecāku slepkavas vai upuri? Slavenā Menendezu...

Brāļi Lails un Ēriks Menendezi vairāk nekā trīs gadu desmitus atrodas aiz restēm par viņu vecāku, Hosē un Kitijas Menendezu, nogalināšanu 1989. gadā. Viņi tika notiesāti par pirmās pakāpes slepkavību un saņēma mūža ieslodzījumu pēc tam, kad prokurori to raksturoja kā sazvērestību, lai mantotu tēva bagātību.

Ceturtdien Losandželosas apgabala apgabala prokurors Džordžs Gaskons paziņoja, ka pastāv "morāls un ētisks pienākums" pārskatīt pagājušajā gadā iesniegtos pierādījumus, kuros brāļi apgalvoja, ka viņus seksuāli izmantojis tēvs un viņi rīkojušies pašaizsardzībā.

Sabiedrības interese par šo slepkavību lietu ir atjaunojusies pēc tam, kad septembrī tika izlaista “Netflix” seriāls, kas attēlo šos notikumus.

Sākotnējās tiesas laikā prokurori apgalvoja, ka slepkavības bija saistītas ar mantkārību. Viņi norādīja, ka brāļi lielu daļu no savas lielās mantojuma summas iztērēja Rolex pulksteņiem, automašīnām un luksusa īpašumiem, pirms kļuva par aizdomās turētajiem.

Brāļiem tika iztiesātas divas prāvas. Pirmajā tiesas procesā tiesas spriedums beidzās ar strupceļu, kad divas žūrijas, viena katram brālim, nevarēja pieņemt vienprātīgu lēmumu par to, vai Lails un Ēriks Menendezi bija vainīgi slepkavībā afekta stāvoklī vai slepkavībā. Kad viņus tiesāja otro reizi, prokurori agresīvāk apstrīdēja apsūdzības par vardarbību. Viņi atsaucās uz apsūdzībām kā "vardarbības attaisnojumu". Šis tiesas process noveda pie brāļu notiesāšanas par pirmās pakāpes slepkavību.

Tagad tiek izskatīti jauni pierādījumi, tostarp 1988. gada vēstule, ko Ēriks Menendezs rakstīja savam brālēnam Endijam Kano 1988. gada decembrī, apmēram astoņus mēnešus pirms nozieguma. Vēstulē daļēji ir teikts: "Es cenšos izvairīties no tēva. Tas joprojām notiek, Endij, bet man tagad ir sliktāk. ... Katru nakti es palieku nomodā, domājot, ka viņš varētu ienākt. ... Man ir bail. ... Viņš ir traks. Viņš mani simtiem reižu ir brīdinājis nestāstīt nevienam, īpaši Lailam."

"Neviens no šiem faktiem nav apstiprināts," sacīja Gaskons, visaugstākais prokurors Losandželosas apgabalā, preses konferencē. "Šajā brīdī mēs neesam gatavi teikt, ka mēs vai nu ticam, vai neticam šai informācijai. Bet mēs esam šeit, lai paziņotu, ka mums ir morāls un ētisks pienākums pārskatīt mums sniegtos pierādījumus."

Gaskons sacīja, ka pārskatīšana varētu novest pie soda pārskatīšanas vai jaunas tiesas. Pēc BBC ASV partnera CBS News ziņām, tiesas sēde ir paredzēta 26. novembrī.

Ceturtdien realitātes šovu zvaigzne Kima Kardašjana izteica savu atbalstu brāļiem, vēl vairāk veicinot sabiedrības interesi par šo lietu: "Viņi nav monstri. Viņi ir laipni, gudri un godīgi cilvēki.”