Teātra cienītāji pulcējas uz Valmieras teātra sezonas atklāšanu.

Teātra cienītāji pulcējas uz Valmieras teātra sezonas atklāšanu

Piektdien Valmieras teātra Lielajā zālē atklāta sezonas pirmā pirmizrāde "Cosmopolitan", kas tapusi kā sadarbības projekts ar Igaunijas teātri "Ugala" Vīlandē.

Kultūra

FOTO: Valmieras teātris atklāj sezonu ar iestudējumu "Cosmopolitan"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Piektdien Valmieras teātra Lielajā zālē piedzīvota sezonas pirmā pirmizrāde "Cosmopolitan", kas tapusi kā sadarbības projekts ar Igaunijas teātri "Ugala" Vīlandē.

FOTO: Valmieras teātris atklāj sezonu ar iestudēju...

Igauņu režisora Andresa Noormeta iestudējums "Cosmopolitan" ir stāsts par diviem ļoti atšķirīgiem cilvēkiem - Endrjū no Ņujorkas un Germanu no Krievijas, kuri dodas uz moteli, kas atrodas uz Igaunijas un Latvijas robežas.

Endrjū ir jauns kosmopolīts bez saknēm vai nacionalitātes, tirdzniecības aģents no Rietumiem, savukārt Germans ir izbijis baleta mākslinieks no Austrumiem. Viņi neko nenojauš par otra eksistenci, nezina vietējo valodu vai paražas, un abi slēpj savus patiesos ierašanās mērķus.

24 stundu laikā motelī notiek savādi atgadījumi: satiekas kolorītas personības un četras dažādas valodas, saduras pasaules uzskati un vērtības, slēpti plāni un neizstāstīti stāsti. Pārpratumi un noslēpumi, kas kļūst līdz absurdam komiski, izrādes sižetu ieskicē režisors.

Lomās skatītāji redzēs Eduardu Johansonu, Janusu Johansonu, Ievu Puķi, Klintu Reinholdi, Krišjāni Salmiņu, Ārni Soro, Aldenu Kirsu, Martinu Millu, Oļegu Titovu un Terji Peniju.