Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Viens pūtiens zem mēles: kurai D3 vitamīna formai dot priekšroku
foto: Publicitātes foto
D3 vitamīns spreja formā tiek uzņemts, izsmidzinot to zem mēles. Tas ļauj vitamīnam uzsūkties caur mutes gļotādu tieši asinīs, kas nodrošina daudz ātrāku un efektīvāku rezultātu nekā caur kuņģa-zarnu traktu.
Esi vesels

Viens pūtiens zem mēles: kurai D3 vitamīna formai dot priekšroku

Veselības nodaļa

Jauns.lv

D vitamīns ir viens no svarīgākajiem vitamīniem mūsu ķermenim, taču bieži vien tas netiek pietiekami uzņemts. Īpaši svarīgs ir D3 vitamīns, kas palīdz uzturēt veselus kaulus, imūnsistēmu un daudzus citus ķermeņa procesus. Bet kāda ir labākā forma, lai uzņemtu šo vērtīgo vitamīnu? Atbilde ir – D3 mikroemulsijas spreja formā, kas tiek uzskatīta par efektīvāko un ērtāko izvēli. Spreja forma ir lieliska izvēle arī bērniem, kuri bieži vien nevēlas lietot kapsulas vai pilienus, padarot vitamīnu uzņemšanu par īstu izaicinājumu.

Kāpēc izvēlēties D3 vitamīnu spreja formā?

  1. Ātrāka un efektīvāka uzsūkšanās
    D3 vitamīns spreja formā tiek uzņemts, izsmidzinot to zem mēles. Tas ļauj vitamīnam uzsūkties caur mutes gļotādu tieši asinīs, kas nodrošina daudz ātrāku un efektīvāku rezultātu nekā caur kuņģa-zarnu traktu. Turklāt to var lietot jebkurā diennakts laikā – ēdienreizes klātbūtne nav būtiska, un uzsūkšanos neietekmē tas, ja pēc tam izdzersiet kafiju vai tēju.

  2. Droša un precīza deva
    Spreja forma ir ārkārtīgi precīza, jo katrs izsmidzinājums satur precīzi noteiktu D3 vitamīna daudzumu SV (starptautiskajās vienībās), kas nozīmē, ka kļūdīties lietošanā ir praktiski neiespējami. Atšķirībā no pilieniem vai kapsulām, kur var rasties kļūdas dozēšanā, sprejs ir daudz ērtāks un uzticamāks.

  3. Pētījumu pierādīta efektivitāte
    Latvijā ir pieejams īpašs vietējā farmācijas zīmola piedāvāts D3 vitamīns spreja formā, kam Latvijā veikti pētījumi, un rezultāti ir iespaidīgi. Tas spēj paaugstināt D vitamīna līmeni asinīs vidēji par 132% tikai 30 dienu laikā un to noturēt ilgtermiņā. Vēl iespaidīgāks ir rezultāts cilvēkiem ar D vitamīna deficītu – D3 sprejs var palielināt līmeni pat par 197%. Arī salīdzinājumā ar citiem D vitamīna produktiem uz eļļas vai ūdens bāzes, šī forma izrādījās 4 reizes efektīvāka uzsūkšanās ziņā.

  4. Palīdz atveseļoties un uzlabo imunitāti
    2021. gada sākumā Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā profesora Valda Pīrāga vadībā tika veikts unikāls pētījums, kurš atklāja, ka D3 spreja lietošana var palīdzēt ātrāk atveseļoties pēc elpceļu infekcijām, kā arī samazināt iekaisuma marķieri (CRO) pat 3 reizes cilvēkiem ar elpceļu vīrusu infekcijām. Tas padara to par lielisku izvēli imunitātes stiprināšanai.

  5. Izdevīgākā cena par devu
    Lai gan aptiekās bieži vien klienti izvēlas izdevīgākos D vitamīna produktus, ir svarīgi salīdzināt ne tikai cenu, bet arī to, cik izmaksā viena deva. Spreja mikroemulsijas formā D3 vitamīns ar 4000 SV ir viens no ekonomiskākajiem variantiem, jo tā lietošana ir precīza un vienkārša, nepārmaksājot par lieku devu.

D3 spreja priekšrocības ģimenes ārstu ieteikumos

Ģimenes ārsti Latvijā arvien vairāk iesaka D3 vitamīnu spreja mikroemulsijas formā, jo tā efektivitāte un uzsūkšanās ātrums ir ievērojami augstāks nekā citiem tirgū esošajiem produktiem. Tas ir īpaši svarīgi, ja D vitamīns nepieciešams ātrai un ilgstošai iedarbībai.

Kas ir sprejs mikroemulsijas formā

Sprejs mikroemulsijas formā ir aerosols, kurā aktīvās vielas, piemēram, D3 vitamīns, ir ļoti smalka šķīduma veidā. Mikroemulsija sastāv no sīkiem eļļas un ūdens pilieniem, kas veido mikroskopiskas daļiņas jeb micellas. Sprejs jeb aerosols nodrošina vienmērīgu izsmidzināšanu, un precīzi definētais daļiņu lielums garantē to, ka spreja sastāvdaļas efektīvi uzsūcas cauri mutes gļotādai, tādējādi uzlabojot D3 vitamīna vai citu aktīvo vielu uzsūkšanos.

Spreja forma – lieliska izvēle arī bērniem

Spreja forma ir īpaši ērta un piemērota bērniem un senioriem, kuri bieži vien nevēlas vai nevar lietot kapsulas. Spreja forma piedāvā ērtu un ātru risinājumu, jo D3 vitamīns tiek uzņemts ar vienu vai diviem pūtieniem zem mēles. Bērniem nav jānorij kapsulas vai jālieto nepatīkami pilieni – tas padara vitamīna lietošanu mazāk stresa pilnu gan bērnam, gan vecākiem.

Sprejs ir ne tikai ērts, bet arī drošs – katrs izsmidzinājums satur precīzi noteiktu vitamīna devu, nodrošinot, ka bērns uzņem nepieciešamo daudzumu bez kļūdām. Pētījumi arī pierāda, ka D3 vitamīna sprejs ir ļoti efektīvs bērniem, palīdzot paaugstināt un uzturēt veselīgu vitamīna līmeni asinīs, kas ir būtiski kaulu, imunitātes un kopējās veselības attīstībai.

Secinājums

D3 vitamīns ir būtisks gan pieaugušajiem, gan bērniem, un vislabākā tā uzņemšanas forma ir spreja veidā. Tas nodrošina ātru uzsūkšanos, precīzu devu un ērtu lietošanu jebkurā laikā. Pētījumu rezultāti apliecina spreja formas efektivitāti gan vitamīna līmeņa paaugstināšanā, gan veselības uzlabošanā. Tāpēc, ja meklējat uzticamu un efektīvu veidu, kā uzņemt D3 vitamīnu, spreja forma ir labākā izvēle gan jums, gan jūsu bērniem.