Izbaudi rudeni – pagatavo dzērveņu sapņu desertu!
foto: Mi
Dzērvenes pūdercukurā
Garšīgi

Izbaudi rudeni - pagatavo dzērveņu sapņu desertu!

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Kad iestājas rudens, dzērvenes kļūst par īstu dārgumu. To saldskābā garša un rubīnsarkanā krāsa padara tās par ideālu sastāvdaļu dažādiem desertiem, kas iepriecina gan acis, gan garšas kārpiņas. Ja vēlies radīt ko īpašu saviem mīļajiem, tad izmēģini dzērveņu desertus, kas apvieno svaigumu, eleganci un sezonas noskaņu.

Dzērveņu želeja – klasiska un gaisīga izvēle


Viena no vienkāršākajām, bet izsmalcinātākajām iespējām ir dzērveņu želeja. To vari pagatavot, savārot dzērvenes ar cukuru, nedaudz ūdens un izšķīdinātu želatīnu. Kad masa kļuvusi viendabīga, atdzesē to līdz želejas konsistencei. Šis deserts lieliski garšo gan ar putukrējumu, gan vaniļas mērci, un tā intensīvā krāsa piešķir svinīgu noskaņu jebkuram galdam.


Krēmīgs dzērveņu deserts ar biezpienu vai jogurtu


Ja vēlies vieglāku variantu, izvēlies biezpiena vai jogurta krēmu ar dzērvenēm. Sablendē dzērvenes ar medu un pievieno biezpienam vai grieķu jogurtam – rezultāts būs maigs, gaisīgs un veselīgs. Pievieno pāris sasmalcinātus riekstus vai auzu pārslas, lai iegūtu papildus tekstūru un uzturvērtību. Šāds deserts lieliski iederēsies gan brokastīs, gan vieglā pēcpusdienas maltītē.


Saldskābā garšas nianse


Dzērvenes ir ne tikai skaistas un garšīgas, bet arī īsts vitamīnu avots. Tās bagātina organismu ar C vitamīnu un antioksidantiem, vienlaikus sniedzot atsvaidzinošu garšas niansi desertos. Tāpēc nebaidies eksperimentēt – dzērveņu deserti var būt gan klasiski, gan moderni, taču vienmēr eleganti un sievišķīgi.