Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Dzērveņu debesmanna

Sastāvdaļas
Padomjlaiku saldo ēdienu klasikas virsotne, bez kuras neiztika nevienas labas ēdnīcas ēdienkarte!

Pagatavošana 6 porcijas

1
Katliņā ieber nomazgātas un pārlasītas dzērvenes un ar koka stampiņu tās labi saspied. Pievieno 1/3 vārīta ūdens un izspied caur marli vai smalku sietiņu. Iegūto sulu noliec vēsā vietā.
2
Ogu izspaidas pārlej ar 3 glāzēm ūdens un vāri 5 minūtes, pēc tam izkās un iegūtajā novārījumā uzvāri mannas putraimus, ieberot tos vārošā šķidrumā, nemitīgi maisot.
3
Pēc 20 minūtēm lēnas vārīšanās pieber cukuru, ļauj masai uzvārīties un noņem no uguns. Savārītajā masā ielej izspiesto sulu un uzputo līdz biezām putām.
4
Kad masas apjoms palielinājies 2 reizes, saliec to trauciņos un novieto ledusskapī. Pasniedz debesmannu ar vēsu pienu. Debesmannu pēc šīs receptes vari gatavot arī no citām ogām.

Pievienot komentāru

Deserti