Biezpiena un ābolu sacepums ar dzērvenēm
Sastāvdaļas
- 750 g ābolu
- 250 g vājpiena biezpiena
- 50 g sakapātu valriekstu
- 6 ēdk. cukura
- 4 ēdk. miltu
- 1 ēdk. citrona sulas
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 3 olas
- malts kanēlis un kardamons
- šķipsniņa sāls
- dzērveņu vai tml. liķieris
- sviests veidnei
- pūdercukurs
Sacepums vislabāk garšo karsts un vēl labāk – kopā ar vaniļas vai dzērveņu mērci. Dzērveņu vietā var izmantot arī rozīnes, ko iemērc rumā vai degvīnā.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Dzērvenes aplej ar liķieri un atstāj, lai ievelkas.
2
Ābolus nomizo un sagriez šķēlītēs. Kārto ar sviestu ieziestā veidnē un pārkaisi ar riekstiem un mērcētajām dzērvenēm.
3
Olām atdali baltumu no dzeltenuma. Baltumus saputo stingrās putās.
4
Biezpienu sakul ar cukuru, miltiem, vaniļas cukuru, garšvielām un olu dzeltenumiem, lai izveidojas viendabīgas konsistences mīkla. Iecilā olu baltumus. Liec uz āboliem.
5
Liec 190 grādu karstā krāsnī un cep aptuveni pusstundu. Pārkaisi ar pūdercukuru.