Esi radoša - upenes nav domātas tikai ievārījumam!
foto: Mi
Upeņu un piparmētru sorberts
Garšīgi

Esi radoša - upenes nav domātas tikai ievārījumam!

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Vasara ir īstais laiks, kad vari atklāt upenes no jauna – ne tikai kā klasiskas ievārījuma ogas, bet arī kā daudzpusīgu sastāvdaļu garšīgiem un atsvaidzinošiem ēdieniem. Ja Tev patīk eksperimentēt virtuvē, tad upenes kļūs par Tavu slepeno ieroci –  tās ir bagātas ar C vitamīnu un tām ir spēcīga, izteikti skābena garša, kas lieliski līdzsvaro saldumu un piešķir ēdieniem raksturu.

Upeņu sīrups – aromātiska bāze Taviem desertiem


Ja meklē kaut ko, kas desertiem piešķirtu izteiktāku garšu, izmēģini upeņu sīrupu. Tas ir ne tikai lielisks kā piedeva Panna Cottai vai saldējumam, bet arī ideāli iederas brokastu putrās vai plānajās pankūkās. Turklāt sīrupu vari izmantot kā dabīgu saldinātāju vasaras dzērienos.


Skābenā upeņu mērce gaļai un saldajiem


Jā, Tu vari pagatavot mērci no upenēm, kas sader gan ar ceptu gaļu, gan ar saldajiem ēdieniem. Šī mērce būs lielisks veids, kā atdzīvināt ēdienkarti un piešķirt tai ko neparastu un sievišķīgi drosmīgu.


Sorbets – Tava atbilde tveicīgām dienām


Kad gribas ko atsvaidzinošu, tad upeņu sorbets būs tieši tas, kas vajadzīgs. Tas ir viegls, bez piena produktiem, un tajā saglabājas ogas pilnā intensitātē. Ideāli piemērots brīžiem, kad vēlies uzmundrināt garšas sajūtas.


Dzērieni, kas veldzē un atspirdzina


No upeņu dzēriena koncentrātiem līdz dzirkstošiem limonādēm – Tu vari radīt atsvaidzinošus kokteiļus ar ogu raksturu. Piešķir dzērieniem sārtu toni un vitamīnu devu, kas būs iepriecinājums gan Tev, gan viesiem. Izmanto šīs ogas radoši – upenes ir vairāk nekā tikai ievārījums!