Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Upeņu un piparmētru sorberts

Sastāvdaļas
  • 750 g upenes
  • 200 g cukura
  • 200 ml vāroša ūdens
  • 2 citronu sula
  • 20 g svaigas piparmētras
Upenes pašas par sevi ir ļoti aromātiskas un nevar sūdzēties ar pliekanu garšu, gluži tāpat kā piparmētra. Taču šajā aukstajā desertā būsiet pārsteigti, kā divi tik lieli spēlētāji spēj sadarboties.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Ūdenī ber cukuru un uzvāri, līdz cukurs ir pavisam izšķīdis un izveidojies sīrups. Pievieno piparmētru lapas un liec malā atdzist. Pēc tam lapas izņem ārā.
2
Sīrupam pievieno ogas, vāri apmēram 5 minūtes, līdz tās kļuvušas mīkstas. Ar blenderi ogas sasmalcini, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno citrona sulu un ļauj nedaudz atdzist.
3
Liec saldējuma pagatavošanas mašīnā vai liec saldētavā, bet tad reizi stundā apmaisi. 10 min pirms pasniegšanas izņem ārā no saldētavas.

Pievienot komentāru

Deserti